Викидати не доведеться: як і чим мити кисті для макіяжу

Читать на русском
Автор
Від чистоти пензлів залежить стан шкіри
Від чистоти пензлів залежить стан шкіри. Фото Pexels

Помилка у догляді за інструментами для макіяжу може зробити їх непридатними для використання

Ідеальний макіяж – це не лише якісна косметика, а й чисті пензлики. Завдяки їм ми можемо створити приголомшливий макіяж навіть за 5 хвилин. Щетинки вступають у безпосередній контакт зі шкірою і, отже, з бактеріями.

Використання брудних кистей може сприяти погіршенню стану шкіри. Торкаючись шкіри, ми переносимо на неї численні бактерії, які можуть викликати подразнення, висипання і навіть прищі. Цього можна уникнути. Все, що вам потрібно зробити, це почати регулярно чистити пензлі для макіяжу.

Як чистити пензлі для макіяжу

Все залежить від того, з якої щетини зроблено пензлі. Синтетична щетина довговічніша, ніж натуральна. Очищати такі кисті можна олією для зняття макіяжу або звичайним кусковим милом. Натуральні щетинки вимагають особливого догляду, оскільки вони дуже схильні до пошкоджень. В цьому випадку підійде ніжне дитяче мило або м’яка пінка.

Ще одним способом поділилася в TikTok блогер під ніком @karolabrows.

  1. Підготуйте невелику миску та налийте в неї трохи теплої води
  2. Додайте у воду кілька крапель засобу для чищення кистей або антибактеріального мила. Все ретельно перемішайте.
  3. Зануріть кисті у приготовлену рідину, стежачи за тим, щоб стрижень не стикався з водою.
  4. Вийміть кисть з води й почніть терти її об руку або спеціальний килимок для чищення.
  5. Промийте очищену кисть під проточною водою, а потім обережно відіжміть воду.
  6. Промокніть пензель чистим паперовим рушником і розкладіть пензлики на плоскій поверхні, щоб вони висохли. Так вони не втратять свою форму.

Як часто потрібно мити кисті для макіяжу

Аксесуари, які ви використовуєте для нанесення вологих або кремоподібних продуктів (наприклад, тонального крему, підводки для очей, помади для брів), слід мити після кожного використання. Пензлі, призначені для сипких продуктів, таких як пудра, рум’яна або тіні для повік, необхідно чистити раз на тиждень.

Раніше "Телеграф" ділився вдалими способами замаскувати темні кола під очима. Ніхто й не здогадається, що на шкірі є вада.