Сіль може зіпсувати все: як правильно солити сало

Читать на русском
Автор
600
Секрети смачного солоного сала
Секрети смачного солоного сала. Фото 1000.menu

Розповідаємо про тонкощі вдалого посолу

Ми ділились рецептом дуже смачної заготовки з салом. Це чудовий продукт, але його смак залежить від якості самого сала. Розповідаємо про тонкощі засолювання, від якого залежить смак.

Солити сало дуже просто, але варто знати деякі деталі. Розповідаємо про них разом із Pixelinform.

Нарізка cала

Не нарізайте сало занадто великими шматками. Це може призвести до того, що воно буде солитися довго, а також стане жорстким і сухим. Оптимальний розмір шматочків — 5-7 см. Таке сало не пересохне і добре просолиться.

Сіль

Використовуйте звичайну крупну сіль. Не рекомендується використовувати йодовану, морську або дрібно помелену сіль. На 1 кг сала знадобиться близько 200 г солі — це чудова пропорція.

Натирання

Перед натиранням сіллю та спеціями зробіть на салі кілька надрізів. У них варто помістити нарізані зубчики часнику. Також надрізи допоможуть солі краще проникнути всередину. Натирайте сало ретельно з усіх боків.

Зберігайте солоне сало в холодильнику або морозильній камері. Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати смачне та ароматне солоне сало, яке припаде до смаку всій вашій родині. Знаючи це можна приступати до засолювання — ми ділились цікавим рецептом.