Без втрати кольору: як правильно прати джинси

Читать на русском
Автор
Як прати джинси, щоб не втратили колір Новина оновлена 08 березня 2024, 10:25
Як прати джинси, щоб не втратили колір. Фото Canva

Є кілька нюансів, на які треба звертати увагу

Часто трапляється так, що виправ кілька разів джинси, й вони вже не мають привабливого вигляду й кольору, як раніше. Вже відомо, як варто чистити пуховик, тож тепер розповімо, як правильно прати джинси.

Як пише авторка блогу "Jane on Jeans" Джейн Герман, важливо звернути увагу на частоту прання. Немає потреби робити це надто часто, бо від цього, власне, й втрачається колір. Робіть це в міру забрудненості. Також зверніть увагу, що темні джинси можна прати рідше, тоді як світлі — доводиться чистити частіше.

Блогерка категорично не радить замочувати або прати денім у гарячій воді. Тоді втрата кольору буде неминучою. До речі, обмежте використання агресивних засобів для прання, бо вони теж на це впливають.

Найкраще — обирати засоби на основі м'яких речовин та чистити джинси у холодній воді. Також рекомендується сушити одяг не у приміщення, а на вулиці. Таким чином, денім матиме кращий вигляд.

Зверніть увагу, що джинси краще класти на прання у машинку, ніж робити це вручну. Так, колір не втрачатиметься надто швидко. І вивертайте джинси навиворіт, тоді вони довше вам прослужать.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як краще прати рушники. Це варто робити у пральній машинці, при температурі 40-60 градусів. Водночас рекомендується не використовувати кондиціонери. Також не перевантажуйте барабан під час прання рушників.