У машинці-автомат чи руками: як прати пуховик, щоб був як новий

Читать на русском
Автор
558
Перед тим, як класти куртку прати, її треба вивернути на іншй бік Новина оновлена 06 березня 2024, 10:21
Перед тим, як класти куртку прати, її треба вивернути на іншй бік. Фото shutterstock.com

Чимало людей не знають, як правильно прати пуховик

Щоб куртка зберігала красивий вигляд, треба знати деякі прості правила. Необов’язково нести пуховик у хімчистку, можна спробувати почистити в домашніх умовах. Нещодавно ми розповідали, як випрати без порошку рушники, а тепер дізнайтеся, як відмити пуховик від бруду і плям.

Як пише "УНІАН", найбруднішими місцями на куртці є рукави та комір. Тому краще спершу відчистити ці зони точково. Оптимально обробити бруд господарським милом і залишити на певний час.

Якщо пляма дуже жирна, можете спробувати відчистити її сіллю з крохмалем у співвідношенні 1:1. Треба змастити брудні ділянки, зачекати та змити. Допомагає виводити будь-які забруднення й нашатирний спирт. 2 чайні ложки треба розмішати з мийним засобом і нанести на плями. Утім, після цього куртку все одно треба випрати, аби уникнути розводів.

Як прати пуховик руками

Наберіть у місткість теплу воду та додайте туди порошку. Коли він розчиниться, покладіть туди пуховик на 15-20 хвилин. Візьміть губку та легенько потріть куртку. Утім, не намагайтесь терти частини пуховика між собою, бо зіб’ється пух.

Після цього верхній одяг потрібно легенько відтиснути та промити у чистій воді, щоб позбутися порошку. Не викручуйте пуховик з усієї сили, бо зіпсуєте його.

Як прати пуховик в машинці автомат

Перед тим, як класти куртку прати, її треба вивернути на іншй бік. Тоді можете ставити в машинку. Простий лайфхак — покласти туди ще 2-3 тенісних м'ячика або ж спеціальні — для прання. Однак, важливо, щоб вони не залишали колір. Так, пух не зіб’ється всередині куртки.

У пральну машинку додайте капсули для прання або ж рідкий порошок у відповідне відділення. Треба обрати режим для прання верхнього одягу або ж такі, як "Делікатний", "Шерсть" або "Шовк". Найкраща температура для прання пуховика — 30°. Можна додатково прополоскати верхній одяг, аби повністю змити засіб.

Є також проста порада, як зробити так, щоб пуховик не роздувався у машинці автомат. Треба покласти всередину рушник, що не линяє. Також не варто прати кілька пуховиків разом.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, як швидко та без зусиль почистити чайник. Усі звикли брати для цього оцет чи лимонну кислоту, однак, допоможе й кока-кола. Вона ефективно очищає вапняний наліт.