Смартфон перестав реагувати на дотики? Є кілька порад, як позбутись цієї проблеми

Читать на русском
Автор
4774
Лайфхаки для телефону Новина оновлена 07 березня 2024, 08:39
Лайфхаки для телефону. Фото Колаж "Телеграф"

Швидке вирішення всіх поломок

Сучасні смартфони стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя, але, на жаль, іноді вони можуть зазнавати несправностей. Однією з найпоширеніших проблем є нереагування екрана на дотики.

"Телеграф" розібрався про причини поломки та як це можна виправити. Поради допоможуть повернути пристрій до нормальної роботи.

Проблема може критись в неробочому тачскріні. По-перше, важливо зазначити, що проблеми, пов'язані з програмним забезпеченням, зазвичай можна вирішити самостійно. Однак, якщо проблема стосується апаратної частини або пов'язана з поломкою, наприклад, тріщина або розбитий екран, найкраще звернутися за технічною допомогою до сервісного центру. Спроба вирішити проблему без технічних знань може лише погіршити ситуацію.

Перезавантажте свій пристрій. Іноді допомагає просте перезавантаження. Вимкніть смартфон і зачекайте десять секунд, перш ніж увімкнути його знову. Цей цикл перезавантаження усуне будь-які помилки або незначні проблеми з програмним забезпеченням. Це може допомогти вирішити проблему, якщо збій стосувався зависання, або помилки програми, чи оболонки.

Зніміть скляне захисне скло. У деяких випадках скляні захисні плівки на екрані можуть спричинити проблеми з чутливістю екрана. Зняття плівки та захисного покриття (чохла) може вирішити проблему. Однак це не стосується ситуації, коли досі все працювало, а потім раптово екран перестав реагувати на натискання.

Тест екрана. Може статися так, що не весь екран не реагує на натискання, а лише деякі його частини. Визначити, які ділянки екрана нечутливі, можна за допомогою діагностичного тесту сенсорного екрана. Знайти відповідний тест можна в налаштуваннях для розробників.

Увійшовши в меню діагностичного інструменту, ви можете вибрати режим TSP Dot Mode або TSP Grid Mode, які використовуються для тестування сенсорного екрану. Режим TSP Dot Mode показує крихітні точки, коли ви торкаєтесь екрана, в той час, як TSP Grid Mode дозволяє перевірити кожну точку на екрані в режимі накладання сітки.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо загубили гаджет. Поради дали в кіберполіції.