Тільки не об джинси чи футболку: чим категорично заборонено протирати екран телефону

Читать на русском
Автор
2264
Дізнайтеся, як не можна протирати екран телефону Новина оновлена 04 березня 2024, 18:24
Дізнайтеся, як не можна протирати екран телефону. Фото Freepik

Деякі засоби та способи протирання екрана можуть нашкодити дисплею

Швидше за все, хоч раз у житті ви точно протирали екран смартфона об джинси чи футболку. А цього робити категорично не можна, тому що можна пошкодити дисплей і "влетіти" на серйозний ремонт. "Телеграф" вже розповідав, чим не можна протирати екран телевізора, а сьогодні ділиться, які засоби не підходять для очищення екрану смартфона.

Забруднення та брудні відбитки пальців можуть часто з’являтися на екрані телефону, оскільки всі використовують його щодня по багато разів, пише theLime. Однак протирати дисплей потрібно дуже акуратно, тому що тертя об джинси, наприклад, може спричинити пошкодження.

Чим заборонено протирати телефон

Оцет

Оцет дуже ефективний засіб у побутовому прибиранні будинку та різних поверхонь, проте для екрана телефону він може бути згубним. Кислота в оцті може легко пошкодити екран гаджета.

Спирт

Перше, що спадає на думку, коли вам потрібно протерти екран — це спирт або спиртові антисептики. Проте фахівці кажуть, що цей засіб потрібно викреслити зі списку. Справа в тому, що спирт може пошкодити олеофобне покриття дисплея, роблячи його більш чутливим до подряпин та пошкоджень.

Перекис водню

Цей засіб часто використовується в побуті для протирання різних поверхонь, однак, як і у випадку зі спиртом, перекис може бути шкідливим для олеофобного покриття телефону. До того ж, після протирання перекисом водню, екран ще більше збиратиме на собі бруд та відбитки.

Паперові рушники та жорсткі серветки

Від цих способів також потрібно відмовитись, оскільки текстура паперових рушників дуже жорстка і може пошкодити екран. До того ж паперові серветки будуть неефективними, якщо йдеться про жирні відбитки або плями.

Джинси або кофта

Ось про ці способи краще забути. Грубі тканини одягу дуже шкідливі для дисплея телефону, вони можуть його пошкодити або подряпати екран, утворюючи мікротріщини.

Чим можна протирати екран телефону?

Якщо вирішите протерти екран телефону, найкраще використовуйте звичайну дистильовану воду та м’які серветки з мікрофібри. Також у магазинах техніки можна придбати спеціальні спреї та серветки для протирання дисплея телефону, які також можна використовувати і для інших гаджетів.

Раніше "Телеграф" розповідав про неочевидні та корисні функції "режиму польоту" в телефоні. Багато хто про це і не здогадується.