Почистити динамік телефона просто: основні правила та розповсюджені помилки

Читать на русском
Автор
1770
Динаміки можуть знаходитися в різних місцях смартфона
Динаміки можуть знаходитися в різних місцях смартфона. Фото freepik.com

Можна легко "вбити" телефон, припустившись помилки при чистці

Смарфтон — один з незамінних помічників у різних справах. Однак його неправильне використання та догляд за ним можуть привести до певних проблем. Одна них — зниження якості звуку.

Проблема може бути в захаращенні динаміка брудом та пилом. Портал Android Authority наголошує — робити це потрібно правильно.

Що не можна використовувати, коли чистиш динамік

  • рідину — це можете призвести до короткого замикання або корозії компонентів
  • гострі предмети — можна пошкодити поверхню телефону або делікатні внутрішні компоненти
  • стиснене повітря — можна заштовхнути бруд глибше в телефон
  • чистячі порошки або агресивні чистячі засоби
  • ватні палички — ворсинки можуть застрягати в динаміку
  • спирт — спиртовмісні речовини можна використовувати на зовнішній поверхні телефона, але уникати використання спирту поблизу внутрішніх компонентів.

Як правильно почистити динаміки телефону

  1. Вимкнути телефон.
  2. Використовуючи щітку з м’якою щетиною (наприклад, чиста зубна щітка) обережно почистіть решітки динаміків телефону. Чистіть щіткою під кутом, щоб вибити бруд, а не проштовхувати його далі.
  3. Використайте спеціальний гель-липучку злегка притиснувши до динаміка. Тут варто не перестаратися і не просунути гель занадто глибоко. Зніміть гель-липучку.
  4. Здуйте бруд, що залишився, за допомогою ручної повітродувки(нею може бути медична груша з аптеки з твердим носиком). Тримайте телефон так, що бруд не потрапляв вглиб телефона, а вилітав з нього.

Раніше "Телеграф" розповідав про 25 популярних програм, які найбільше використовують заряд телефона. Такі "пожирачі енергії" можуть знайтися в кожному смартфоні.