Щоб не зіпсувати картоплю: в якій каструлі не варто варити овоч

Читать на русском
Автор
Не всі каструлі підходять для варіння овочу
Не всі каструлі підходять для варіння овочу. Фото Freepik

Про це знають лише хитрі кулінари

Ми розповідали про тонкощі приготування дуже смачної овочевої засмажки. Це основа багатьох страв. Ще один дуже важливий продукт на кухнях українців — картопля.

Варений овоч — це і самостійний гарнір, і основа багатьох страв, тому важливо знати, як її правильно готувати. Одна з найважливіших деталей, про яку часто забувають, – це вибір правильної каструлі. Детально про це розповідаємо на Ukr.Media.

Ось кілька порад, які допоможуть вам обрати ідеальну каструлю для картоплі

Об'єм

Вибирайте каструлю достатнього об'єму. Вона повинна вмістити всю порцію картоплі, яку ви зазвичай готуєте, а також необхідну кількість води.

Дно

Каструля повинна мати товсте дно, щоб забезпечити рівномірне приготування та запобігти пригоранню. Тонке дно може призвести до нерівномірного приготування, а також до того, що картопля стане коричневою.

Кількість води

Не заливайте у каструлю з картоплею занадто багато води. Вода повинна лише злегка покривати картоплю. Занадто багато води може зробити картоплю водянистою і несмачною.

Матеріал

Найкраще підходять каструлі з нержавіючої сталі або емальовані. Алюмінієві каструлі можуть змінити колір картоплі, тому їх не рекомендують використовувати.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати ідеальну варену картоплю, яка буде смачною, ароматною і збереже свою форму. Також ми розповідали, що окрім цукру покласти в каву, щоб вона стала солодкою.