Не потрібно нести в ремонт: як прибрати заломи на шкіряному взутті

Читать на русском
Автор
Взуття Новина оновлена 29 лютого 2024, 13:05
Взуття. Фото Pixabay

Усе зробити дуже просто

На шкіряних виробах можуть з'являтись заломи, які не тільки заважають, а й псують зовнішній вигляд. Якщо не хочеться викидати взуття з цього матеріалу, яке вже "побачила життя", то є перевірені методи, які приберуть помітні складки.

Є три прості лайфхаки, які зроблять ваше взуття таким, наче воно було щойно куплено. Про них розповість "Телеграф".

Перший метод полягає в тому, аби усунути заломи за допомогою кондиціонеру для шкіри. Цю речовину необхідно нанести на складки й втерти м'якою ганчіркою. Після того взуття треба не чіпати близько 8 годин, аби кондиціонер ввібрався у шкіру. Якщо хочеться більшого ефекту, то на наступний день можна вставити взуттєву колодку.

У другому способі необхідно придбати спеціальний спрей для розтягування шкіри. Він стоїть на полицях магазину, де продається взуття або у звичайних супермаркетах. Спрей треба нанести на складки, а потім м'яко втерти у шкіру. Після того взуйте пару та походіть по будинку протягом 10-15 хвилин. Це дозволить матеріалу відповідати формі вашої стопи.

Якщо не хочеться виходити з будинку за цими засобами, то третій спосіб якраз для вас. Для прибирання заломів необхідно зім'яти кілька аркушів газети й щільно набити взуття. У такому стані пару треба залишити на 24 години.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як прибрати подряпини зі шкіряного виробу.