Виблискуватимуть, як підсніжники: як відмити білі кросівки копійчаними засобами

Читать на русском
Автор
4459
Підготуйте улюблені кроси до весни Новина оновлена 02 березня 2024, 23:42
Підготуйте улюблені кроси до весни. Фото Freepik

Прості та ефективні лайфхаки

Незабаром весна, а значить вже настав час задуматися про те, щоб діставати з коробок і шафок весняні речі і подбати про їхню свіжість і чистоту. "Телеграф" вже розповідав, як правильно запакувати зимовий одяг та взуття на зберігання, а сьогодні ділиться, як очистити білі кроси перед весняними прогулянками.

Згодом білі кросівки та кеди втрачають свою форму та чистоту, однак, є способи, як повернути їм білизну, пише vesti.ua. Для цього вам знадобляться підручні копійчані засоби.

Мильна вода

Налийте в миску теплої води та додайте рідке мило або інший мильний засіб. Зніміть з кросівок шнурки та приберіть устілки. Покладіть взуття в миску з водою і залиште на кілька годин відмокати. Потім використовуйте м’яку щітку та приберіть залишки бруду. Потім промийте кроси у теплій воді і залиште сушити.

Прання у машині

Перед тим, як кинути кеди або кросівки в барабан подивіться на етикетку, там має бути зазначено, чи ця модель підходить для прання в машині. Якщо підходить, оберіть спеціальний режим на машині і відправляйте кроси в прання.

Відбілювач для одягу

Для очищення кросівок можна використовувати засоби, що відбілюють. Обробіть засобом найзабрудненіші ділянки на взутті і промийте їх водою. Будьте особливо обережні з відбілювачами, працюйте у рукавичках.

Сода, оцет та перекис водню

За рахунок перекису водню цей розчин буде дуже агресивним, тому краще спочатку випробувати його на старому взутті, яке не шкода. Якщо результат вам не сподобається, ви можете виключити перекис, використовуючи лише соду та оцет. Ця суміш утворює дрібні кисневі бульбашки, які діють як натуральний відбілювач та освітлюють взуттєву поверхню. Після обробки кросівок таким розчином, вони будуть сяяти, як нові.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести запах плісняви з одягу. Ці кошти робляться за лічені хвилини.