Порвіть лаваш і відправте в духовку: найнезвичайніший рецепт пирога

Читать на русском
Автор
23327
Ідеальна страва для всієї родини
Ідеальна страва для всієї родини. Фото smachnonews.24tv.ua

Такий пиріг допоможуть приготувати діти!

Лаваш – незамінний продукт на нашій кухні. Ми готуємо з ним і найрізноманітніші сніданки, і смачні десерти, і навіть ліниву самсу.

Однак сьогоднішній рецепт пирога від theLime точно здивує навіть найдосвідченішого кулінара. Річ у тому, що лаваш для нього можна просто нарвати руками на однакові шматочки, залити яєчною сумішшю і відправити в духовку. Спосіб приготування випічки сподобається навіть дітлахам – і вони із задоволенням допоможуть вам готувати.

Як приготувати пиріг з лаваша з сиром

Інгредієнти:

  • лаваш — 230 г;
  • молоко — 250 мл;
  • яйця — 4 шт.;
  • сир бринзу — 150 г;
  • Голландський сир або сулугуні — 150 г;
  • рослинна олія — 4 ст. л.;
  • сіль, перець — до свого смаку;
  • кріп, зелена цибуля — по пучку.

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 180°С. Форму для випікання ретельно змащуємо олією.
  2. Лаваш рвемо чи ріжемо на невеликі шматочки.
  3. Кріп та зелену цибулю промиваємо під проточною водою, сушимо за допомогою паперових рушників та подрібнюємо.
  4. Твердий сир натираємо на великій тертці, подрібнюємо бринзу ножем.
  5. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо молоко, рослинну олію і збиваємо за допомогою вилки або віночка.
  6. У підготовлену суміш додаємо лаваш, сир і зелень, ретельно перемішуємо і відправляємо у форму для випічки.
  7. Форму відправляємо в духовку на півгодини, потім даємо трохи охолонути та подаємо до столу.

До речі, вірменський лаваш для такого пирога можна приготувати самостійно. Це набагато простіше, ніж ви вважаєте.