Порвіть лаваш і відправте в духовку: найнезвичайніший рецепт пирога
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 23327
![Ідеальна страва для всієї родини](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/9b/a73f9c84-2b87dc3d115b35d09e541344a65089be.jpg?v=0638_1)
Такий пиріг допоможуть приготувати діти!
Лаваш – незамінний продукт на нашій кухні. Ми готуємо з ним і найрізноманітніші сніданки, і смачні десерти, і навіть ліниву самсу.
Однак сьогоднішній рецепт пирога від theLime точно здивує навіть найдосвідченішого кулінара. Річ у тому, що лаваш для нього можна просто нарвати руками на однакові шматочки, залити яєчною сумішшю і відправити в духовку. Спосіб приготування випічки сподобається навіть дітлахам – і вони із задоволенням допоможуть вам готувати.
Як приготувати пиріг з лаваша з сиром
Інгредієнти:
- лаваш — 230 г;
- молоко — 250 мл;
- яйця — 4 шт.;
- сир бринзу — 150 г;
- Голландський сир або сулугуні — 150 г;
- рослинна олія — 4 ст. л.;
- сіль, перець — до свого смаку;
- кріп, зелена цибуля — по пучку.
Спосіб приготування:
- Духовку розігріваємо до 180°С. Форму для випікання ретельно змащуємо олією.
- Лаваш рвемо чи ріжемо на невеликі шматочки.
- Кріп та зелену цибулю промиваємо під проточною водою, сушимо за допомогою паперових рушників та подрібнюємо.
- Твердий сир натираємо на великій тертці, подрібнюємо бринзу ножем.
- У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо молоко, рослинну олію і збиваємо за допомогою вилки або віночка.
- У підготовлену суміш додаємо лаваш, сир і зелень, ретельно перемішуємо і відправляємо у форму для випічки.
- Форму відправляємо в духовку на півгодини, потім даємо трохи охолонути та подаємо до столу.
До речі, вірменський лаваш для такого пирога можна приготувати самостійно. Це набагато простіше, ніж ви вважаєте.