Тане у роті: рецепт ароматного цибулевого пирога

Читать на русском
Автор
8823
Цей пиріг легко та швидко готується.  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 05 березня 2024, 10:11
Цей пиріг легко та швидко готується. (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати цибулевий пиріг

Цибулевий пиріг – це ароматна, ситна та неймовірно смачна страва, яка може стати як чудовим доповненням до обіду або вечері, так і самостійною стравою. Його хрустка скоринка, ніжна начинка з солодкуватої цибулі та сирний аромат роблять цей пиріг справжнім фаворитом на столі. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 мл холодної води
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки:

  • 1 кг цибулі
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 100 г твердого сиру

Приготування:

1. Тісто:

  • Борошно просійте з сіллю.
  • Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і перетріть руками в крихту.
  • Влийте холодну воду і замісіть еластичне тісто.
  • Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.

2. Начинка:

  • Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  • Розігрійте вершкове масло на сковороді.
  • Додайте цибулю і готуйте на повільному вогні до золотистого кольору, періодично помішуючи.
  • Додайте сіль, перець і тушкуйте ще 5-7 хвилин.

3. Збирання пирога:

  • Розігрійте духовку до 180°C.
  • Тісто розділіть на дві частини (2/3 і 1/3).
  • Більшу частину тіста розкачайте в пласт і викладіть у форму для запікання, формуючи бортики.
  • Викладіть на тісто цибульну начинку.
  • Меншу частину тіста розкачайте в пласт і накрийте пиріг.
  • Защипайте краї тіста.
  • Зробіть кілька надрізів на скоринці для виходу пари.
  • За бажанням, змастіть пиріг зверху яйцем.

4. Випікання:

  • Випікайте пиріг 40-50 хвилин до золотистого кольору.
  • За 10 хвилин до готовності посипте пиріг тертим сиром.

5. Подача:

  • Подавайте пиріг теплим або холодним.

Варіації:

  • Додайте до начинки гриби, м'ясо або зелень.
  • Замість твердого сиру використовуйте моцарелу або бринзу.
  • Приправте начинку вашими улюбленими спеціями.

Порада:

Щоб цибуля не гірчила, попередньо замочіть її в холодній воді на 10-15 хвилин.

Секрети хрусткої скоринки:

  • Використовуйте холодне вершкове масло для приготування тіста.
  • Добре розігрійте духовку перед випіканням.
  • Змастіть пиріг яйцем перед випіканням.

Цибулевий пиріг – це не лише смачна, але й корисна страва. Він багатий на вітаміни, мікроелементи та клітковину. Цей пиріг стане чудовим доповненням до вашого раціону.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Також рекомендуємо також приготувати заливний пиріг із яблуками