Просто готується, швидко з'їдається: повітряний пиріг з вишнею

Читать на русском
Автор
11796
Надзвичайно смачний та ніжний пиріг
Надзвичайно смачний та ніжний пиріг. Фото 1000.menu

Проста випічка для всієї сім'ї

Пухкий ароматний пиріг, як, наприклад, "Шарлотка" — завжди чудовий варіант як для домашнього чаювання, так і для зустрічі з друзями. Тим більш цінною є випічка, якщо готується вона швидко та виходить смачною.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати пиріг з вишнями. Вишню можна використовувати свіжу або заморожену, або замінити іншими ягодами чи фруктами. А рецептом з нами поділилися на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".

Як приготувати вишневий пиріг

Інгредієнти:

  • борошно — 1 скл.;
  • вишня — 300-400 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 1 скл.;
  • розпушувач — 1.5 ч.л;
  • сметана — 200 г;
  • масло вершкове або маргарин — 100 г;
  • ванілін — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Вишню залишити стекти від зайвої рідини.
  2. Додати до вишні ложку крохмалю, обережно перемішати.
  3. Яйця збити з цукром.
  4. Вершкове масло розтопити, охолодити, влити в яєчну суміш, перемішати.
  5. Додати сметану, ванілін, просіяне борошно та розпушувач, замісити тісто.
  6. Вилити тісто у застелену пергаментом форму, зверху викласти ягоди.
  7. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище всяких похвал.