Просто готується, швидко з'їдається: повітряний пиріг з вишнею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11796
![Надзвичайно смачний та ніжний пиріг](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/c/a9/21e52c59-67c99e0e8df1f86657cb2ae393942a9c.jpg?v=6481_1)
Проста випічка для всієї сім'ї
Пухкий ароматний пиріг, як, наприклад, "Шарлотка" — завжди чудовий варіант як для домашнього чаювання, так і для зустрічі з друзями. Тим більш цінною є випічка, якщо готується вона швидко та виходить смачною.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати пиріг з вишнями. Вишню можна використовувати свіжу або заморожену, або замінити іншими ягодами чи фруктами. А рецептом з нами поділилися на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".
Як приготувати вишневий пиріг
Інгредієнти:
- борошно — 1 скл.;
- вишня — 300-400 г;
- яйця — 2 шт.;
- цукор — 1 скл.;
- розпушувач — 1.5 ч.л;
- сметана — 200 г;
- масло вершкове або маргарин — 100 г;
- ванілін — за смаком.
Спосіб приготування:
- Вишню залишити стекти від зайвої рідини.
- Додати до вишні ложку крохмалю, обережно перемішати.
- Яйця збити з цукром.
- Вершкове масло розтопити, охолодити, влити в яєчну суміш, перемішати.
- Додати сметану, ванілін, просіяне борошно та розпушувач, замісити тісто.
- Вилити тісто у застелену пергаментом форму, зверху викласти ягоди.
- Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище всяких похвал.