Багато хто пропускає цей етап: найбільша помилка, через яку не вдасться будь-яке тісто

Читать на русском
Автор
1064
Через ігнорування цього кроку випічка може не вдатися
Через ігнорування цього кроку випічка може не вдатися. Фото shuba.life

Велика помилка у приготуванні випічки

Ми розповідали про тонкощі приготування апетитного борщу. Що ж стосується випічки, то тут усе і простіше, і, одночасно, складніше. Зокрема, є одна деталь, від якої великою мірою залежить успішність рецепту.

Цей етап — просіювання борошна. Чи потрібно просівати борошно? Це питання, яке часто ставлять собі кулінари. Відповідь на нього однозначна: так. Разом з "УНІАН" розповідаємо, чому. Ця стаття особливо актуальна перед Масляною, адже атрибути цього свята — млинці, вареники й пиріжки.

Чому варто просіювати борошно

  • Просіювання робить борошно більш пухким і повітряним. Насичене киснем борошно дає пишну та ніжну випічку.
  • Просіяне борошно легше вимішувати. У ньому не утворюються грудочки, а тісто на такому борошні краще підходить.
  • Навіть у магазинному борошні можуть бути дрібні частинки зерен, пил або інші домішки. Просіювання допомагає позбутися цих домішок.

Що буде, якщо не просіяти борошно?

Катастрофи не станеться, але загалом успішність приготування під питанням. Тісто може вийти не тієї консистенції, яка була задумана. А ще така випічка може не піднятися або недостатньо пропектися.

Як просіяти борошно?

Сито

Це найпоширеніший і найзручніший спосіб. Використовуйте сито зі зручним діаметром. Просійте борошно порціями, рухаючи сито з боку в бік або постукуючи по ньому.

Марля

Спосіб підходить, якщо немає сита. Складіть марлю в два шари та натягніть на глибоку миску. Покладіть в центр невелику кількість борошна. Розрівнюючи борошно по поверхні, просійте.

Вінчик або виделка

Цей спосіб допоможе наситити борошно повітрям, але він не видалить можливе сміття.

Блендер

Теж ефективний спосіб, що насичує борошно киснем. Але блендер теж не видаляє домішки. Збийте борошно в чаші-подрібнювачі 3-4 рази по 5 секунд.

Пам'ятайте: просіювання борошна – це простий, але важливий крок, який допоможе вам приготувати ідеальну випічку. Також ми розповідали, як за хвилину почистити рибу від луски.