Як розморозити м’ясо за кілька хвилин: вражаючий лайфхак від господинь

Читать на русском
Автор
3262
Процес розморозки м'яса можна пришвидшити  (зображення створено за допомогою ШІ)
Процес розморозки м'яса можна пришвидшити (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як швидко розморозити м'ясо.

Вітаємо! Ви забули розморозити м'ясо перед приготуванням? Не хвилюйтесь, адже існує багато способів швидко розморозити його, не втрачаючи смаку та текстури.

1. Мікрохвильова піч:

  • Це найшвидший спосіб розморозити м'ясо.
  • Покладіть м'ясо в тарілку, придатну для мікрохвильової печі.
  • Виберіть режим розморожування або встановіть мінімальну потужність.
  • Розморожуйте м'ясо короткими інтервалами по 2-3 хвилини, перевертаючи його після кожного інтервалу.
  • Важливо не перегріти м'ясо, адже воно може почати готуватися з країв.

2. Холодна вода:

  • Цей спосіб безпечний, але потребує більше часу.
  • Загорніть м'ясо в герметичний пакет або контейнер.
  • Занурте пакет у холодну воду.
  • Міняйте воду кожні 30 хвилин.
  • М'ясо вагою 1 кг розморозиться за 1-2 години.

3. Сольовий розчин:

  • Цей спосіб не лише розморожує м'ясо, але й допомагає зберегти його соковитість.
  • Розчиніть 1 столову ложку солі в 1 л холодної води.
  • Занурте м'ясо в розчин.
  • М'ясо вагою 1 кг розморозиться за 30-40 хвилин.

4. Повітряна ванна:

  • Цей спосіб підходить для невеликих шматків м'яса.
  • Покладіть м'ясо на тарілку і залиште на 30-60 хвилин при кімнатній температурі.
  • Перевертайте м'ясо кожні 10 хвилин.
  • Не рекомендується використовувати цей спосіб для розморожування м'яса в жаркому приміщенні.

5. Вакуумний пакувальник:

  • Якщо у вас є вакуумний пакувальник, ви можете використовувати його для швидкого та безпечного розморожування м'яса.
  • Запакуйте м'ясо в вакуумний пакет.
  • Покладіть пакет в ємність з холодною водою.
  • Замініть воду через 30 хвилин.
  • М'ясо вагою 1 кг розморозиться за 20-30 хвилин.

Порада:

Після розморожування м'яса його слід негайно приготувати. Не заморожуйте м'ясо повторно.

Пам'ятайте, що правильне розморожування м'яса допоможе вам зберегти його смак, текстуру та поживні речовини.

Раніше ми розповідали, як вибрати куряче філе. Також, ми писали, як покращити смак недорогого вина.