Від цього залежить смак борщу: що класти першим — капусту чи картоплю

Читать на русском
Автор
111209
Що спершу класти у борщ — картоплю чи капусту?
Що спершу класти у борщ — картоплю чи капусту?. Фото pexels.com

Маленька деталь, яка може зіпсувати страву

Ми розповідали про тонкощі приготування овочевої засмажки. Тепер ділимось порадою, без якої ваш борщ може вийти не настільки апетитним, як міг би.

Здавалося б, порядок закладання продуктів у каструлю з майбутнім борщем не настільки принциповий. Однак це правило продиктоване тим, що всі продукти мають власний час, за який повинні приготуватися. Згідно з класичним рецептом, першою в каструлю вирушає капуста — овочу просто потрібно більше часу, щоб зваритися. Але є винятки. Розповідаємо про них разом із Ukr.Media.

Фінальне рішення залежить від "віку" овочів

Якщо у вас молода капуста, її краще кидати до борщу останньою. Свіжий овоч з тоненькими листочками та великою кількістю соку вариться буквально кілька хвилин. Якщо її переварити, текстура продукту буде більше нагадувати шмарклі.

Що ж до старої картоплі, то їй, навпаки, потрібно більше часу, щоб розваритися. Тому якщо у вас саме такий коренеплід — кладіть його першим.

Якщо ви додаєте у борщ не свіжу, а квашену капусту, картоплю теж потрібно варити першою. Кислота в капусті уповільнює приготування картоплі. Тому дочекайтесь, поки картопля буде на 80-90% готовою, а тоді кладіть у каструлю капусту.

Якщо у вас стара капуста, їй буде достатньо 15 хвилин на приготування. При приготуванні борщу врахуйте цей момент.

До речі, картоплю в борщ можна взагалі не додавати. Також ми розповідали, які помилки призводять до того, що з котлети по-київськи витікає масло.