Та сама тушкована капуста: класичний рецепт улюбленої страви

Читать на русском
Автор
5385
Гарнір виходить смачним та ароматним
Гарнір виходить смачним та ароматним. Фото etnosoft.com.ua

Страва, яка буде доречною завжди

Тушкована капуста – смачний варіант для сімейного обіду чи вечері. Зазвичай ми готуємо її з м’ясом, грибами й навіть із копченими ковбасками.

Як би ми не "гралися" з рецептами, все одно під рукою краще мати класичний варіант приготування улюбленої страви. Саме тому ми разом з OBOZ.UA приготуємо ароматну та божественно смачну тушковану капусту. Аромат капусти, легка солодка нотка моркви відмінно поєднується з кислинкою помідора і формують ідеальний смак страви.

Як приготувати тушковану капусту

складові

  • капуста білокачанна — 500 г.;
  • цукор — 1/2 ст. л.;
  • сіль — 1/2 ст. л.;
  • оцет — 1/2 ст. л.;
  • вода — 1/2 склянки;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • перець чорний мелений — до свого смаку;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • пшеничне борошно — 1/2 ст. л.;
  • томатна паста — 1 ст. л. або подрібнений помідор.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно шаткуємо капусту і відправляємо її в каструлю зі столовою ложкою рослинної олії. Додаємо пів склянки води, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин.
  2. Тим часом чистимо моркву та цибулю. Моркву натираємо на тертці для овочів по-корейськи, цибулю нарізаємо маленькими кубиками. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору, додаємо томатну пасту або помідор. Тушкуємо все протягом 20 хвилин.
  3. Через зазначений час солимо, додаємо цукор, засмажку, половину столової ложки оцту і все ретельно перемішуємо. При необхідності додаємо трохи води. Перчимо, додаємо лавровий лист. Знову все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин.
  4. У цей час розігріваємо чисту сковороду, вливаємо в неї трохи рослинної олії, висипаємо борошно. Помішуючи, трохи все підсмажуємо, відправляємо до капусти та тушкуємо ще 5-7 хвилин.

Подаємо тушковану капусту з хеком іспанською і насолоджуємося. Смачного!