Та сама тушкована капуста: класичний рецепт улюбленої страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5385
Страва, яка буде доречною завжди
Тушкована капуста – смачний варіант для сімейного обіду чи вечері. Зазвичай ми готуємо її з м’ясом, грибами й навіть із копченими ковбасками.
Як би ми не "гралися" з рецептами, все одно під рукою краще мати класичний варіант приготування улюбленої страви. Саме тому ми разом з OBOZ.UA приготуємо ароматну та божественно смачну тушковану капусту. Аромат капусти, легка солодка нотка моркви відмінно поєднується з кислинкою помідора і формують ідеальний смак страви.
Як приготувати тушковану капусту
складові
- капуста білокачанна — 500 г.;
- цукор — 1/2 ст. л.;
- сіль — 1/2 ст. л.;
- оцет — 1/2 ст. л.;
- вода — 1/2 склянки;
- лавровий лист — 1 шт.;
- перець чорний мелений — до свого смаку;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- пшеничне борошно — 1/2 ст. л.;
- томатна паста — 1 ст. л. або подрібнений помідор.
Спосіб приготування:
- Дрібно шаткуємо капусту і відправляємо її в каструлю зі столовою ложкою рослинної олії. Додаємо пів склянки води, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин.
- Тим часом чистимо моркву та цибулю. Моркву натираємо на тертці для овочів по-корейськи, цибулю нарізаємо маленькими кубиками. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору, додаємо томатну пасту або помідор. Тушкуємо все протягом 20 хвилин.
- Через зазначений час солимо, додаємо цукор, засмажку, половину столової ложки оцту і все ретельно перемішуємо. При необхідності додаємо трохи води. Перчимо, додаємо лавровий лист. Знову все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин.
- У цей час розігріваємо чисту сковороду, вливаємо в неї трохи рослинної олії, висипаємо борошно. Помішуючи, трохи все підсмажуємо, відправляємо до капусти та тушкуємо ще 5-7 хвилин.
Подаємо тушковану капусту з хеком іспанською і насолоджуємося. Смачного!