Не млинцями одними: цей чудо-рецепт вареників вам обов’язково стане в нагоді до Масляної
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 7981
Приготуйте до свята — і захочеться їсти їх завжди
З 11 по 17 березня в Україні святкують Масляну. Традиційно в цей період готують різноманітні млинці та вареники.
Якщо ж вам не хочете стояти півдня на кухні, разом зі Shuba пропонуємо рецепт лінивих вареників. А щоб здивувати близьких та друзів, зробіть їх із зеленню. Цю ситну і смачну українську страву ви приготуєте без особливих зусиль. До того ж для них потрібно небагато інгредієнтів, які практично завжди є вдома. Ну що йдемо готувати?
Як приготувати ліниві вареники із зеленню
Інгредієнти на 6 порцій:
- сир кисломолочний – 500 г;
- яйця курячі – 2 шт.;
- борошно пшеничне – 100 г;
- манна крупа – 40 г;
- зелень – 20 г;
- цибуля зелена – 20 г;
- сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
- сметана – 100 г.
Спосіб приготування:
- Кисломолочний сир змішуємо з яйцями та блендером перебиваємо до однорідного стану.
- Зелень і зелену цибулю миємо, сушимо, подрібнюємо і додаємо в сирно-яєчну масу. Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
- Туди ж відправляємо муку, манну крупу і замішуємо нелипке тісто. На посипаній мукою поверхні скочуємо з нього ковбаску діаметром 2 см і нарізаємо шматочками шириною 1-1,5 см.
- Заготовки відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо протягом 3 хвилин після закипання.
Готові вареники викладаємо в тарілку, змащуємо олією та подаємо з домашньою сметаною. Смачного!