Не млинцями одними: цей чудо-рецепт вареників вам обов’язково стане в нагоді до Масляної

Читать на русском
Автор
7981
Лінивий варіант улюбленої страви
Лінивий варіант улюбленої страви. Фото shuba.life

Приготуйте до свята — і захочеться їсти їх завжди

З 11 по 17 березня в Україні святкують Масляну. Традиційно в цей період готують різноманітні млинці та вареники.

Якщо ж вам не хочете стояти півдня на кухні, разом зі Shuba пропонуємо рецепт лінивих вареників. А щоб здивувати близьких та друзів, зробіть їх із зеленню. Цю ситну і смачну українську страву ви приготуєте без особливих зусиль. До того ж для них потрібно небагато інгредієнтів, які практично завжди є вдома. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати ліниві вареники із зеленню

Інгредієнти на 6 порцій:

  • сир кисломолочний – 500 г;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • борошно пшеничне – 100 г;
  • манна крупа – 40 г;
  • зелень – 20 г;
  • цибуля зелена – 20 г;
  • сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
  • сметана – 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Кисломолочний сир змішуємо з яйцями та блендером перебиваємо до однорідного стану.
  2. Зелень і зелену цибулю миємо, сушимо, подрібнюємо і додаємо в сирно-яєчну масу. Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
  3. Туди ж відправляємо муку, манну крупу і замішуємо нелипке тісто. На посипаній мукою поверхні скочуємо з нього ковбаску діаметром 2 см і нарізаємо шматочками шириною 1-1,5 см.
  4. Заготовки відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо протягом 3 хвилин після закипання.

Готові вареники викладаємо в тарілку, змащуємо олією та подаємо з домашньою сметаною. Смачного!