Щоб не зіпсувати батарею: як правильно заряджати смартфон

Читать на русском
Автор
1722
Заряджання смартфона Новина оновлена 04 березня 2024, 19:40
Заряджання смартфона. Фото mc.today

Краще не користуватися бездротовими зарядками

Правильно заряджаючи акумулятор смартфона, можна продовжити життя гаджету. Для цього достатньо дотримуватися "золотих" правил.

Телеграф розповідає, як зробити так, щоб акумулятор не деградував. Насамперед потрібно заряджати до 80%, а розряджати — не нижче 20%.

Також краще заряджати акумулятор частіше, але короткими сесіями це навпаки корисно.

Ніколи не залишайте телефон на зарядці на ніч. Якщо немає іншої можливості, то, принаймні, встановіть обмеження до 80% — для цього підійде спеціальний додаток Battery Charge Limit.

Не користуйтеся телефоном, доки він підключений до кабелю. Часто відбувається так, що поставивши телефон заряджатися, користувачі продовжують користуватися ним, тим самим перегріваючи батарею і сповільнюючи час зарядки.

Не користуйтеся бездротовими зарядками. Процес бездротової зарядки гаджета сильно нагріває телефон, що, погано позначається на акумуляторі.

Уникайте перегріву. Місткість батареї в гарячому смартфоні буде зменшуватися набагато швидше, ніж у холодному. Доведено, що батарея при температурі 55 градусів деградує практично в 4 рази швидше, ніж при нормальних 25 градусів.

Використовуючи "рідну" зарядку, яка спеціально розроблена для вашого смартфона з урахуванням правильного вихідного струму та напруги, ви не тільки збільшите "життя" акумулятора, а й забезпечите його оптимальну роботу.

При цьому надійний кабель необов’язково має бути дорогим. Головне — підібрати зарядку з аналогічними параметрами вихідного струму та напруги, які вказані на корпусі "рідного" зарядного пристрою.

Раніше "Телеграф" розповідав, які є хитрощі, щоб зберегти заряд на телефоні якнайдовше. Для цього потрібно буде відключити деякі функції, які забирають на себе частину навантаження.