Мало хто знає про це: як правильно ставити телефон на зарядку

Читать на русском
Автор
947
Ви завжди робили це неправильно
Ви завжди робили це неправильно. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Як заряджати смартфон, щоб він не вийшов з ладу за кілька місяців

Багато хто, ставлячи телефон на зарядку, не задумується, що неправильними діями шкодить своєму пристрою. Раніше ми писали, чому телефон почав заряджатися повільно, а тепер ділимося, як ви йому шкодите, неправильно під’єднуючи до живлення.

Правильна зарядка — це не лише кількість відсотків, до яких ви заряджаєте чи розряджаєте пристрій, а й послідовність під’єднання пристрою до живлення. Про це пише today.ua.

Як правильно заряджати телефон

Правильна послідовність дій — спочатку вставляти зарядний пристрій у розетку, а вже потім під’єднувати до USB-кабель смартфон. Так не буде перепадів температури.

Навіть якщо у вас сертифікований блок живлення та кабель, це не допоможе уникнути стрибків струму. Якщо ви чули дивний звук, коли ставите телефон на зарядку, це свідчить про те, що виникли перепади температур.

Якщо спочатку ви вставляєте кабель у гніздо для зарядки, а потім підключаєте блок до розетки, перепад температур негативно вплине на ваш смартфон. В хорошому випадку акумулятор зменшить ємкість, а у поганому — мікросхеми фізично пошкодяться.

Раніше "Телеграф" розповідав, які 6 звичок шкодять вашому смартфону. Ми поділилися, як збільшити термін життя телефона.