Можете залишитись без врожаю: як часто та якою водою поливати розсаду у теплиці

Читать на русском
Автор
Теплиця Новина оновлена 04 березня 2024, 12:58
Теплиця. Фото Pixabay

Сезон дачників вже відкрито

Для росту розсади треба тепло, світло та вода. Кожен з цих природних складових має бути в помірній кількості, однак якщо щось буде переважати — якісних овочів і фруктів можна не побачити.

Загальною рекомендацією для поливу розсади є період, коли верхній шар ґрунту стає трохи сухим, але не зовсім висушеним. Як правильно поливати рослини, аби їм не зашкодити, ділиться "New Voice".

Поради для поливу в теплицях

  • Для поливу розсади важливо використовувати якісну, бажано питну або дистильовану воду. Жорстка вода може містити надмірну кількість мінеральних речовин, які можуть негативно вплинути на коріння рослин.
  • Для розсади краще обрати легкі пластикові стакани або місткості, які легко пересуваються і дозволяють контролювати рівень води. А на дні місткості повинні бути отвори для дренажу.
  • Залежно від погоди й стану ґрунту, розсаду необхідно поливати один раз на добу або раз на два дні. Поливати краще рано вранці або ввечері, коли сонце ще не дуже яскраве і жарке.
  • Об'єм поливу слід регулювати відповідно до розміру та віку рослин, температури навколишнього середовища та вологості ґрунту.
  • Поливати рослини краще знизу через те, що вода зверху може потрапити на листя і стебла, що може викликати захворювання і гниль.
  • Для поливу знизу можна використовувати піддони, в яких зберігається вода. Наливши в піддон трохи води й залишивши горщик з розсадою на деякий час, вода поступово вбереться ґрунтом через отвори в дні горщика.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що робити, якщо розсада помідорів починає жовтіти.