Ви залишитеся взагалі без урожаю: які 5 помилок ви робите при вирощуванні розсади

Читать на русском
Автор
1577
За розсадою треба доглядати грамотно
За розсадою треба доглядати грамотно. Фото Freepik

Надмірна кількість підгодівель може зробити ґрунт непридатним для вирощування рослин

Розсаду можна знищити через банальні помилки, яких припускаються і досвідчені городники. Нерідко трапляється, що зроблене вже неможливо виправити.

Існує п’ять поширених помилок, через які ви можете залишитись без розсади, і в результаті – без урожаю. Не допускайте їх під час вирощування, пише facedobra.

Підживлення

Підгодовувати рослини слід розумно. Надлишки добрив можуть зробити ґрунт непридатним для їх росту, призвести до розростання розсади або опіку коренів, ускладнюючи засвоєння поживних речовин через хімічні реакції.

Пікірування

Перед проведенням процедури пікірування важливо попередньо зволожити ґрунт за 2-3 дні. Полив розсади за декілька годин до цього може зашкодити кореневу систему.

Терміни

Розсаду слід садити у певний час, орієнтуючись на індивідуальний розвиток рослин, що залежить від умов навколишнього середовища, таких як температура повітря, освітлення та стан ґрунту. Зазвичай це відбувається після появи двох повноцінних листочків, що досягли близько 2-3 мм завдовжки.

Полив

При поливі слід уникати перезволоження, особливо у разі вирощування помідорів. Так ви зможете запобігти появі грибка чи паразитів. Для цього розсаду краще вирощувати у ємностях із дренажними отворами.

Освітлення

Після проведення процедури пікірування рослини слід тримати в тіні протягом 5-6 днів, перш ніж виставляти їх на сонці. Це дасть корінням час прийти до тями після стресу, пов’язаного з пересадкою.

Раніше ми розповідали, як дезінфікувати ґрунт для розсади рослин. Є чотири важливі правила.