Врятуєте свій врожай: що робити з розсадою в нічні заморозки

Читать на русском
Автор
1062
Розсаду можна захистити від заморозків (зображення створено за допомогою ШІ)
Розсаду можна захистити від заморозків (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як врятувати розсаду від заморозків.

Весняна погода мінлива, і нічні заморозки можуть застати зненацька навіть досвідчених садівників. Не хвилюйтесь, якщо ваша розсада вже висаджена, адже існує багато способів захистити її від холоду.

Ось кілька порад, які допоможуть вам зберегти розсаду в нічні заморозки:

1. Накрийте розсаду:

Найпростіший спосіб захистити розсаду від морозу — це накрити її. Ви можете використовувати для цього різні матеріали: плівку, агроволокно, мішковину, старі ковдри. Важливо, щоб укриття було достатньо щільним, щоб захистити рослини від холоду, але при цьому пропускало світло та повітря.

2. Обприскуйте розсаду водою:

Обприскування розсади водою перед заморозками допоможе їй краще перенести холод. Вода при замерзанні вивільняє тепло, що допоможе захистити рослини від морозу. Важливо обприскувати розсаду ввечері, щоб вода встигла висохнути до сходу сонця.

3. Занесіть розсаду в приміщення:

Якщо прогнозуються сильні заморозки, найкраще занести розсаду в приміщення. Це найефективніший спосіб захистити її від холоду. При цьому важливо забезпечити рослинам достатнє освітлення і полив.

4. Використовуйте штучне опалення:

Якщо у вас є можливість, ви можете використовувати штучне опалення для захисту розсади від морозу. Існує багато різних видів обігрівачів, які можна використовувати в теплицях і парниках.

5. Заздалегідь готуйтеся до заморозків:

Перед висадкою розсади у відкритий ґрунт важливо загартувати її. Для цього потрібно поступово привчати рослини до низьких температур.

Ви можете виносити розсаду на балкон або веранду в прохолодні дні.

Пам'ятайте:

Нічні заморозки можуть зашкодити вашій розсаді, тому важливо вжити заходів для її захисту.

Також варто знати, що розсаду потрібно висадити так, щоб вона точно прижилася. Крім того варто не припускатися помилок, які поширені при вирощуванні томатів.