Розсада буде міцною і здоровою: 2 рідини знезаразять насіння перців і томатів

Читать на русском
Автор
46478
Марганцівка чудово дезінфікує насіння овочів
Марганцівка чудово дезінфікує насіння овочів. Фото Pixabay

Будете мати гарний урожай цих соковитих овочів

Деякі городники мають труднощі з вирощуванням якісної розсади томатів і перців. Однак, при дотриманні певних правил та рекомендацій, можна досягти відмінного результату у вигляді міцної та здорової розсади.

Важливо розпочати підготовку насіння помідорів та перців за місяць до посіву, оскільки це суттєво вплине на якість розсади. Один із важливих кроків – знезараження насіння за місяць до початку посіву. Про це пише facedobra.

У чому знезаразити насіння томату та перцю

  1. Хлоргексидин: помістіть насіння в розчин хлоргексидину на п’ять хвилин, акуратно вийміть його, висушіть на марлі та зберігайте в сухому місці.
  2. Марганцівка: приготуйте темно-фіолетовий розчин, додавши половину чайної ложки на одну склянку теплої води. Занурте насіння в розчин на п’ять хвилин, після чого вийміть його, просушіть і помістіть кудись на зберігання.

Раніше ми розповідали, як дезінфікувати ґрунт для розсади рослин. Також "Телеграф" писав, як знищити мошки у розсаді та кімнатних квітках. Є кілька безпечних та ефективних порад щодо боротьби з цими настирливими комахами.