Замість звичних сирників: скільки не приготуйте цих пончиків – усі з’їдять

Читать на русском
Автор
10767
Пончики виходять пишними та ароматними
Пончики виходять пишними та ароматними. Фото shuba.life

Вам навіть смажити нічого не доведеться

А ви знали, що на Масляну можна готувати не тільки мереживні млинці ? Традиційно на це свято готують страви із сиру.

Саме тому ми із Shuba пропонуємо рецепт сирних пончиків. Ви приготуєте їх із простих та доступних інгредієнтів навіть без смаження. Це також чудова альтернатива звичайним сирникам, тому можна готувати їх і до сніданку, і для смачного перекушування.

Як приготувати сирні пончики

Інгредієнти:

  • яйця курячі – 1 шт.;
  • сир кисломолочний – 220 г;
  • борошно пшеничне – 175 г;
  • цукор – 40 г;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • розпушувач – 8 г;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.;
  • йогурт – 1 ст. л.;
  • сіль – на свій смак;
  • молоко 2,5% — 30 мл.

Спосіб приготування:

  1. У мисці середнього розміру збиваємо яйця разом зі звичайним і ванільним цукром та щіпкою солі. Додаємо соняшникову олію, йогурт і знову все збиваємо. Туди ж відправляємо кисломолочний сир і розминаємо до однорідного стану.
  2. В отриману масу поступово всипаємо борошно, що просіює, разом з розпушувачем і замішуємо тісто. Коли воно стане густим, вимішуємо його руками. Повинне вийти однорідне тісто, яке не прилипне до рук.
  3. Ділимо тісто на невеликі рівні частини. З кожного формуємо кульку, приплескуємо її трохи та вирізаємо посередині круглу дірочку.
  4. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо пончики. Змащуємо їх молоком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.

Готові сирні пончики посипаємо цукровою пудрою і подаємо з домашньою сметаною або шоколадним кремом. Смачного!