В цій рибі немає жодної зайвої краплі жиру: найпростіший рецепт смачної страви

Читать на русском
Автор
17737
Смачна рибка в духовці
Смачна рибка в духовці. Фото panistefa.com

Ні краплі зайвої олії та запаху смаженої риби

Ми розповідали, як смачно приготувати рибу в сметанному соусі. Але для багатьох найсмачніший варіант приготування — посмажити до скоринки. Однак цей метод має і мінуси, зокрема неприємний рибний запах.

Є вихід — готувати рибку в духовці. Так не буде ні неприємного запаху, ні зайвого жиру у страві. Простим рецептом поділились на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Риба (наприклад, дорадо) — 4 шт.;
  • Цедра 1 лимона;
  • Приправа для риби — 1 ч. л.;
  • Оливкова олія — 2 ст. л.;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • Петрушка — 50 г;
  • Вершкове масло — 20 г;
  • Сіль, перець до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Видаляємо у риби плавці, робимо надрізи з одного боку. З'єднуємо в мисці сіль, перець, приправу для риби, цедру 1 лимона та оливкову олію.
  2. Цією сумішшю натираємо рибу і залишаємо її маринуватись на 30 хвилин. З фольги робимо форму під рибу. Укладаємо на дно порізану кільцями цибулю. Поміщаємо всередину риби петрушку.
  3. У надрізи покладаємо по маленькому шматочку вершкового масла. Запечатуємо рибку у фользі.
  4. Запікаємо протягом 30 хвилин за температури 180 градусів. За 5 хвилин до готовності можемо відкрити фольгу, щоб риба зарум'янилася.

Подавати смачну рибку можна з будь-яким гарніром: овочами, макаронами, рисом, картоплею. Ми розповідали, як останню можна особливо смачно запекти.