Без яєць, але з часником: 15 хвилин – і варенички на столі

Читать на русском
Автор
2076
Вийде оригінально та пікантно
Вийде оригінально та пікантно. Фото shuba.life

З їх приготуванням впорається будь-хто

Незабаром одне з найрадісніших і найвеселіших свят серед слов’ян — Масляна. Святкується він із 11 по 17 березня. Протягом усього тижня кулінари будуть готувати безліч різноманітних смаколиків, серед яких особливе місце посідають вареники.

Ви думаєте, що ліниві вареники бувають тільки солодкими? А ось Shuba радить приготувати цю страву з часником. Сир краще вибирати великої жирності, а до тіста за бажанням можна додавати паприку, пластівці чилі, трави на свій смак.

Як приготувати лениві вареники без яєць з часником

Інгредієнти на 10 порцій:

  • сир кисломолочний – 300 г;
  • борошно — 4 ст. л.;
  • молоко 3,2% – 3 ст. л.;
  • часник, зубчики – 2 шт.;
  • сіль, кріп, гілочка – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Кисломолочний сир добре віджимаємо від зайвої вологи та перетираємо через сито. Додаємо до нього борошно, дрібно нарізаний кріп та пропущений через прес часник.
  2. З отриманої маси замішуємо тісто і ділимо його на кілька шматочків.
  3. Відправляємо заготовки в підсолену воду, даємо спливти, варимо протягом двох хвилин і дістаємо на тарілку.

Подаємо ліниві вареники з часником з домашньою сметаною. Вийде настільки смачно, що близькі проситимуть мало не щодня.