Від цієї страви неможливо відірватись: апетитна рибка по-єврейськи на сковороді

Читать на русском
Автор
1542
Секрет — у смачному сметанному соусі
Секрет — у смачному сметанному соусі

Рибка виходить дуже смачною і ніжною

Ми розповідали, як із оселедцем приготувати дуже смачний закусочний рулет. Тепер ділимось рецептом апетитної смаженої рибки по-єврейськи.

Секрет смаку цієї страви у тому, що на останньому етапі приготування вона тушкується у сметані, тому виходить дуже ніжною і соковитою. На Ukr.Media розповіли, як її приготувати.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 40-50 г вершкового масла;
  • 400 г цибулі;
  • сода на кінчику чайної ложки;
  • 600 г риби;
  • сіль, перець до смаку;
  • 3-4 ст. л. сметани (від 20%) або вершків;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо в сковороді олію та вершкове масло. Відправляємо туди нарізану цибулю.
  2. Обсмажуємо до золотистості. Додаємо сіль до смаку та соду на кінчику чайної ложки. Зменшуємо вогонь і тушкуємо цибулю до прозорості.
  3. Коли цибуля буде м'якою та прозорою, викладаємо порізану присолену рибку. Накриваємо кришкою і готуємо на вогні трохи нижче від середнього 10 хвилин.
  4. Перевертаємо рибу і вливаємо сметану/вершки. Накриваємо кришкою і томимо ще 15-20 хвилин. Наприкінці додаємо зелень.

Смачна рибка з ароматним соусом готова. До неї пасує будь-який гарнір, але особливо — ніжне картопляне пюре. Ми розповідали, як його приготувати особливо вдало.