Пляма від чаю зникне назавжди: допоможуть ці копійчані продукти

Читать на русском
Автор
Копійчані засоби допоможуть впоратися з проблемою
Копійчані засоби допоможуть впоратися з проблемою. Фото born2be.ua

Від плям не залишиться й сліду

Якщо день не задався з самого ранку і чай опинився на свіжопопрасованій сорочці, зневірятися не варто. Можна спробувати вивести пляму лимонним соком, однак для кожного забруднення найкраще використовувати свій засіб.

Так, для видалення забруднення від чаю також є свої методи. Які саме — розповідають "Бєлновини".

Як видалити пляму від чаю

Промивання під холодною водою

Першим важливим етапом видалення плями від чаю є його негайне промивання холодною водою. Це допомагає вивести більшу частину пігменту з тканини, що робить подальший процес очищення ефективнішим. Також можна просто замочити одяг у холодній воді на кілька годин.

Розчин оцту

Для старіших плям від чаю можна приготувати розчин на основі оцту. Вам потрібно змішати оцет і воду в рівних пропорціях (1:1). Цей розчин слід нанести на пляму на одязі та залишити на кілька годин. Якщо пляма невелика, можна спробувати додати оцет у бак пральної машини та запустити звичайний цикл прання. Оцет допомагає не лише позбутися плям від чаю, а й усунути неприємні запахи.

Біовідбілювач

Біовідбілювач — це ефективний, але водночас безпечний засіб для одягу. При виборі відповідного біовідбілювача важливо враховувати тип тканини. Попри його м’який вплив, неправильне використання може пошкодити тканини. Перед застосуванням слід уважно вивчити інструкцію, оскільки рекомендації виробників мають важливе значення для збереження тканин.

Раніше ми писали чим ще можна вивести плями від ягід з одягу за лічені хвилини. Використовуючи ці прості поради, можна буде забути про проблеми із плямами.