Як почистити засалені місця на куртці: три корисні лайфхаки

Читать на русском
Автор
2122
Прання пуховика в домашніх умовах допоможе заощадити
Прання пуховика в домашніх умовах допоможе заощадити. Фото Freepik

Ми підкажемо, як прибрати плями із зимової куртки

На верхньому одязі брудні плями найчастіше утворюються в таких місцях, які або стикаються зі шкірою — це рукави та комір, або найсильніше піддаються впливу навколишнього середовища — це поділ. Перед тим, як прати зимову куртку, рекомендується промочити ці області водою, намилити господарським милом і добре потерти тканину один об одного.

Фахівці поділилися порадами, які допоможуть впоратися із найскладнішими забрудненнями. Ці лайфхаки має знати кожен.

Як очистити пуховик від засаленості — три методи

Щоб видалити з пуховика складні забруднення:

  • Використовуйте універсальний засіб для виведення плям, змішаний з нашатирним спиртом і рідким миючим засобом. Цю суміш потрібно збити до утворення піни та нанести на забруднені ділянки. Залишити на 2-5 хвилин, потім промити до чистоти мочалкою.
  • Також можна видалити жирові плями за допомогою бензину. Для цього потрібно змочити в ньому ватний тампон, обробити брудні місця та присипати крохмалем, тальком чи сіллю. Потім необхідно потерти плями та видалити залишки присипки. При необхідності повторюють процедуру.
  • Поєднання солі та крохмалю у співвідношенні один до одного з додаванням води до утворення пастоподібної консистенції. Розчин наносять на пляму, залишають до висихання, потім змивають губкою.

Для видалення плям тонального крему рекомендується використовувати міцелярну воду. Змочіть нею ватний диск для обробки проблемних ділянок.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно випрати зимову куртку в домашніх умовах. Дуже важливо вибрати правильний режим.