Цей апетитний салатик збереться з кожного холодильника: проста весняна закуска

Читать на русском
Автор
Виходить дуже смачна і ситна страва
Виходить дуже смачна і ситна страва. Фото Сегодня

Цей салат можна їсти як гарнір або й цілком самостійний перекус

Весна прийшла, а це означає, що можна коригувати раціон в сторону свіжих овочів. Ми ділились рецептом хрусткого овочевого салатика. Тепер розповідаємо, як приготувати смачний яскравий салат з квасолі, який можна робити хоч щодня, і він не набридне.

Він виходить ситним і недорогим, а приготувати його можна дуже швидко. Якщо взяти червону квасолю і кольорові перці — вийде соковита і яскрава закуска. Рецептом поділились на порталі "Їсти".

Інгредієнти:

  • 900 г консервованої квасолі
  • 2 шт. солодкого перцю
  • 2 лимона
  • 1 цибулина
  • 1 пучок петрушки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Миємо солодкий перець. Очищаємо його від насіння, м’якоть нарізаємо кубиками.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю та зелень. Квасолю відкидаємо на сито, щоб прибрати рідину.
  3. Зливаємо з квасолі воду й з'єднуємо з усіма інгредієнтами. Заправляємо салат оливковою олією, соком лимона та спеціями. Ретельно перемішуємо.

Замість оливкової олії можна використовувати будь-яку іншу рослинну олію, смак якої вам подобається в салаті. Салат можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м'яса або риби. До речі, ми розповідали, як останню можна приготувати дуже смачно.