Авокадо стане стиглим за п’ять хвилин: допоможе один трюк

Читать на русском
Автор
643
Авокадо смачний сам собою і гармонує з іншими продуктами
Авокадо смачний сам собою і гармонує з іншими продуктами. Фото Pexels

Не засмучуйтесь, якщо в магазині попався незрілий плід

Авокадо — популярний фрукт, з якого призвичаїлися готувати навіть вінегрет. На полицях у супермаркеті не завжди можна знайти стиглий, м’який авокадо. Вдома часто виявляється, що плід недозрілий, а отже смак у нього не такий, як треба. У такому разі не поспішайте викидати покупку, маленька хитрість змусить авокадо дозріти за лічені хвилини.

Лайфхаком, який допоможе зробити авокадо м’якшим і смачнішим, поділився в TikTok користувач @caroollayc.

Що зробити, щоб авокадо став м’яким

Все, що вам потрібно зробити — це взяти ніж і зробити 5-6 ліній на шкірці авокадо. Намагайтеся не пошкодити м’якоть. Завдяки цьому плід почне виділяти етилен, який сприяє його дозріванню. Потім потрібно обернути авокадо алюмінієвою фольгою та помістити в каструлю. Залийте авокадо водою та варіть на слабкому вогні. Плоди необхідно періодично перевертати, щоб вони дозріли поступово.

Через 5 хвилин вимкніть плиту і дайте авокадо охолонути. Після цього можна буде насолоджуватись його смаком.

За кімнатної температури авокадо дозріває за 3-4 дні. Щоб дізнатися, чи готове воно до вживання, слід трохи натиснути пальцями на плід. М’який плід можна їсти. Ще один спосіб дізнатися про рівень зрілості — обережно струсити авокадо. Якщо ви почуєте, що кісточка рухається всередині, це буде ознакою того, що авокадо є досить зрілим. З цього моменту його можна зберігати у холодильнику, якщо ви хочете зупинити процес дозрівання та зберегти його ще кілька днів.

Не забувайте, що авокадо не переносить дуже низьких температур, тому його не можна зберігати в холодильнику за температури нижче 4 °C.

Раніше "Телеграф" ділився способом чищення помело. Із завданням вдасться впоратися дуже швидко.