Усі змішали — і в духовку: найсмачніший манник із родзинками

Читать на русском
Автор
28492
Манник виходить повітряним та розсипчастим
Манник виходить повітряним та розсипчастим. Фото lifehacker.ru

Проста та смачна випічка

З залишків кефіру, манної крупи та яйця можна з легкістю можна приготувати смачну та повітряну випічку. Манник виходить неймовірно ароматним та розсипчастим.

Його, як і сирники, можна з’їсти з кавою на сніданок або взяти на перекус. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "RecipesFoods".

Як приготувати манник з родзинками

Інгредієнти:

  • манна крупа — 1 ст.;
  • кефір — 1 ст.;
  • цукор — 0,5 ст.;
  • вершкове масло — 80 г;
  • родзинки — 75 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • ванільний цукор — 1 пак.;
  • гашена сода — 0,5 ч. л.;
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Родзинки залити окропом на хвилину, воду злити, родзинки обсушити паперовими рушниками та змішати з щіпкою борошна.
  2. Яйце збити із сіллю, цукром та ванільним цукром за допомогою міксера.
  3. Додати кефір, розм’якшене вершкове масло, перемішати.
  4. Додати манну крупу, родзинки та соду, все добре розмішати. Залишити суміш набрякнути на 20 хвилин.
  5. Вилити тісто в застелену пергаментом і присипану манкою форму.
  6. Випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 45 хвилин, поки пиріг не загусне і не покриється рум’яною скоринкою.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо приготувати смачну "Шарлотку" за 15 хвилин. Випічка виходить ароматною, вологою та пишною.