Телефон перестав ловити інтернет: можливі причини та що робити

Читать на русском
Автор
8244
Смартфон
Смартфон. Фото Freepik

Головне – знайти джерело проблеми

Ми вже розповідали, що робити, коли телефон зависає, але іноді проблема в іншому – пристрій працює, але не підключається до інтернету. І тут передусім треба визначити причину.

Про найпоширеніші причини цієї проблеми розповів сайт itechua. Вона може бути пов’язана із самим телефоном або зовнішніми факторами.

Недостатньо коштів на рахунку. Найбанальніша причина — на вашому рахунку закінчилися гроші та оператор відключив послугу. Перевірте баланс рахунку та за потреби поповніть його.

Проблеми із прийомом сигналу. Слабкий сигнал може викликати проблеми з передавачем або технічним обслуговуванням. Перевірте індикатори сигналу телефону та за потреби зверніться до свого провайдера.

Режим польоту. Інтернет може раптово зникнути, коли на телефоні випадково увімкнувся режим польоту. Треба опустити верхню шторку, знайти кнопку у вигляді літачка і переконатися, що вона вимкнена.

Точка доступу. Іноді параметри доступу збиваються, тому у разі проблем із підключенням потрібно переконатися, що параметри точки доступу налаштовані правильно для вашого провайдера. Щоб отримати правильні параметри точки доступу, зверніться до оператора мережі.

Проблеми з Wi-Fi. Якщо інтернет зник, спробуйте скинути налаштування Wi-Fi – потрібно вийти, а потім повторно підключитись до мережі. Необхідно переконатись, що роутер працює коректно.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно видаляти програми з телефону. Більшість користувачів робить це неправильно.