Телефон завис, а перезавантаження не допомагає: що робити у цьому випадку

Читать на русском
Автор
6600
Телефон
Телефон. Фото Freepik

Смартфон може зависнути в найневідповідніший момент

Щоб телефон коректно працював і не гальмував, періодично потрібно влаштовувати йому "генеральне прибирання". Однак часом гаджет зависає та відмовляється працювати.

"Телеграф" розповідає, що робити у цьому випадку. Часто проблему зависання телефону можна вирішити перезавантаженням пристрою, проте це не завжди працює.

Коли телефон "впав у ступор" і не реагує на дотики, перезавантаження може не дати результатів. У цьому випадку варто вдатися до повного відключення гаджета. Цей спосіб ефективніший і тоді, коли бічні кнопки (включаючи блокування) не працюють.

Перезавантаження та відключення – це два різні процеси. Повне вимкнення пристрою – складніший процес, ніж простий перезапуск. Тому часто воно ефективніше при зависанні.

Щобільше, фахівці радять регулярно відключати телефон (не просто перезавантажувати, а саме відключати на якийсь час) щоб він коректно працював. У тому числі ця проста дія може захистити від зависання пристрою.

Періодичне вимкнення телефону очищає систему та виправляє дрібні помилки у функціонуванні. В результаті робота смартфона прискорюється, а процес заряджання відбувається швидше.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки разів на день можна заряджати телефон. На це запитання відповіли спеціалісти.