Хрустке тісто та багато начинки: такі пиріжки дуже люблять у Молдові

Читать на русском
Автор
19792
Верзере — національна молдавська страва
Верзере — національна молдавська страва. Фото napensii.ua

Пиріжки просто розтануть у роті

Якщо у вас вдома є трохи квашеної капусти, пропонуємо приготувати незвичайні пиріжки у вигляді трубочок з капустою. Називаються вони верзере і їх дуже люблять у Молдові.

Такі пиріжки дуже прості у приготуванні, а на смак нагадують листкові пиріжки. Тісто замішується з трьох інгредієнтів і виходить дуже хрустким та листковим. Начинка із капусти робить їх особливими. Незвичайним рецептом ділиться "На пенсії".

Рецепт молдавських пиріжків з капустою верзере

Інгредієнти

Для тіста:

  • рослинна олія — 0,5 склянки;
  • вода – 0,5 склянки;
  • борошно — 2 склянки;
  • сіль — кілька щіпок.

Для начинки:

  • квашена капуста — 2 склянки;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Просіюємо борошно, в центрі робимо лунку і вливаємо туди рослинну олію і воду. Додаємо сіль та замішуємо тісто. Робимо з нього кулю, накриваємо плівкою та залишаємо на 20 хвилин.
  2. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією. Додаємо капусту та готуємо до м’якості.
  3. Тим часом дістаємо тісто та ділимо його на 16 частин. Кожну розгортаємо максимально тонко, надаючи форму прямокутника. У центр викладаємо начинку, загортаємо краї та згортаємо рулетом.
  4. Форму для випікання застилаємо пергаментним папером і викладаємо заготовки. Змащуємо збитим яєчним білком та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Якщо ви любите молдавську кухню, спробуйте пікантні ковбаски. Це надзвичайно смачно.