Трохи оселедця та два яблука: у Норвегії люблять саме такий салат

Читать на русском
Автор
1294
Не тільки смачно, а й красиво
Не тільки смачно, а й красиво. Фото shuba.life

Салат — хоч на святковий стіл подавай

Оселедець зазвичай ми подаємо з картопляним пюре. А ось норвежці готують із цією рибкою незвичайний салат.

Якщо доповнити рибку картоплею, буряком, яблуками та червоною цибулею, вийде дуже смачний та легкий салат. Його рецептом ділиться Shuba. Солоний оселедець добре поєднується з солодкими яблуками та запеченим буряком та картоплею. Перевіримо?

Як приготувати салат з оселедця по-норвезьки

Інгредієнти на 4 порції:

  • оселедець, філе – 2 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • буряк середнього розміру – 2 шт.;
  • цибуля червона ріпчаста — 2 шт.;
  • яблуко – 2 шт.;
  • лимон, сік – 60 мл;
  • горошок консервований – 120 г;
  • сіль, перець чорний мелений – до смаку;
  • олія соняшникова – 60 мл;
  • цибуля зелена – 10 г;
  • кріп, гілочка – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Буряки миємо, загортаємо кожен у фольгу і запікаємо 45 хвилин при температурі 190°C. Коли охолоне, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Тим часом миємо і відварюємо до готовності картопля. Даємо охолонути, чистимо, так само нарізаємо.
  3. Миємо і чистимо яблука, нарізаємо такими самими кубиками та збризкуємо лимонним соком.
  4. Брусочками нарізаємо філе оселедця. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кружальцями. Подрібнюємо зелень.
  5. Картопля, буряк, яблуко, цибуля та зелений горошок відправляємо до салатника. Заправляємо олією, солимо, перчимо, зверху викладаємо шматочки оселедця, збризкуємо лимонним соком і прикрашаємо зеленою цибулею та кропом.

До речі, оселедець для цього салату можна приготувати й вдома. Вийде дуже смачно.