Трохи квасолі, філе оселедця — і сита вся родина: ви приготуєте цей салат за 15 хвилин
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 21859
![Просто, швидко та неймовірно смачно](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/82/1a6ef74d-fdacb4deb6508f892ff7d7e5bebfd827.jpg?v=7230_1)
Вжух — і блюдо на столі
Ми готуємо різноманітні салати і до сімейних посиденьок, і на святковий стіл. Що може бути простішим, ніж подрібнити потрібні інгредієнти та заправити улюбленим соусом?
Здається, що здивувати салатами вже неможливо – кулінари вигадали вже неймовірну кількість рецептів. Але сьогодні ми зі Shuba розповімо про відомий рецепт галицького салату. На перший погляд, у ньому немає нічого особливого – прості продукти, швидкість приготування. Але варто спробувати – і ви вже не зможете обідати, ні вечеряти без цієї страви. До речі, салат можна готувати й з чорною квасолею, і з білою – але з останньої він виходить ніжнішим.
Як приготувати салат з червоною капустою, оселедцем та квасолею
Інгредієнти на 2 порції:
- капуста червоноголова – 1 шт.;
- слабосолона оселедець, філе — 1 шт.;
- яблуко – 2 шт.;
- цибуля червона – 1 шт.;
- консервована квасоля – 1 склянка;
- сіль, цукор – на свій смак;
- рослинна олія
- ;
- лимон, сік.
Спосіб приготування:
- Капусту тонко шаткуємо і заливаємо солоним окропом. Солимо, додаємо цукор, лимонний сік та розминаємо.
- Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими півкільцями. Філе оселедця очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматочки. Яблуко чистимо і натираємо на великій тертці. З квасолі зціджуємо рідину.
- Підготовлені інгредієнти змішуємо, заправляємо рослинною олією і ретельно перемішуємо.
Подаємо салат з ніжними, ароматними котлетами та насолоджуємось. Смачного.