Трохи квасолі, філе оселедця — і сита вся родина: ви приготуєте цей салат за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
21856
Просто, швидко та неймовірно смачно Новина оновлена 16 лютого 2024, 13:51
Просто, швидко та неймовірно смачно. Фото shuba.life

Вжух — і блюдо на столі

Ми готуємо різноманітні салати і до сімейних посиденьок, і на святковий стіл. Що може бути простішим, ніж подрібнити потрібні інгредієнти та заправити улюбленим соусом?

Здається, що здивувати салатами вже неможливо – кулінари вигадали вже неймовірну кількість рецептів. Але сьогодні ми зі Shuba розповімо про відомий рецепт галицького салату. На перший погляд, у ньому немає нічого особливого – прості продукти, швидкість приготування. Але варто спробувати – і ви вже не зможете обідати, ні вечеряти без цієї страви. До речі, салат можна готувати й з чорною квасолею, і з білою – але з останньої він виходить ніжнішим.

Як приготувати салат з червоною капустою, оселедцем та квасолею

Інгредієнти на 2 порції:

  • капуста червоноголова – 1 шт.;
  • слабосолона оселедець, філе — 1 шт.;
  • яблуко – 2 шт.;
  • цибуля червона – 1 шт.;
  • консервована квасоля – 1 склянка;
  • сіль, цукор – на свій смак;
  • рослинна олія
  • ;
  • лимон, сік.

Спосіб приготування:

  1. Капусту тонко шаткуємо і заливаємо солоним окропом. Солимо, додаємо цукор, лимонний сік та розминаємо.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими півкільцями. Філе оселедця очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматочки. Яблуко чистимо і натираємо на великій тертці. З квасолі зціджуємо рідину.
  3. Підготовлені інгредієнти змішуємо, заправляємо рослинною олією і ретельно перемішуємо.

Подаємо салат з ніжними, ароматними котлетами та насолоджуємось. Смачного.