Вчорашнє вийде ще смачнішим: як розігріти пюре, що залишилося після вечері

Читать на русском
Автор
1200
Вчорашнє пюре вийде ідеальним
Вчорашнє пюре вийде ідеальним. Фото shuba.life

Близьких за вуха не відтягнете

Картопляне пюре — це і самостійна страва, і відмінний гарнір до рибних та м’ясних страв, овочів та салатів. У кожного є свій "фірмовий" рецепт — з молоком і вершковим маслом, зі сметаною та чорним меленим перцем, із засмажкою і навіть майонезом.

В основному, ми готуємо пюре на один раз, щоб не розігрівати його наступного дня. Однак так виходить не завжди і ми залишаємо його на завтра. Щоб наступного дня страва була такою ж смачною, можна використовувати кілька лайфхаків. Ними ділиться Today.

Як розігріти вчорашнє пюре, щоб воно було м’яким та смачним

Після зберігання пюре в холодильнику воно перетворюється на досить щільну масу та розігрівати її складніше. Тому перед розігріванням краще спочатку пом’яти за допомогою вилки або спеціальної товкачки. Це допоможе повернути страві ніжність та м’якість.

Можна налити трохи вершків або молока у сковороду, де плануєте розігрівати картопляне пюре. Їх необхідно довести до кипіння і лише тоді покласти картоплю. Розігрівати його потрібно, постійно помішуючи та при необхідності додавати ще вершки чи молоко.

Якщо вершки чи молоко відсутні, можна використовувати вершкове масло. Його слід розтопити на сковороді, додати картопляне пюре та розрівняти його вилкою по всій поверхні посуду. Розігрівати страву потрібно на маленькому вогні, постійно помішуючи.

Нагріти пюре можна і в духовці. Слід додати до гарніру трохи вершків, перемішати, відправити все в термостійку ємність і накрити фольгою. Достатньо 20 хвилин у розігрітій до 175 градусів духовці — і можна насолоджуватися.

До речі, картопляне пюре дуже люблять у Нідерландах. Спробуйте і вам теж сподобається.