Впорається навіть недосвідчений кулінар: цей "мармуровий" пиріг готується легко, а вигляд має розкішний
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 506
Обов’язково спробуйте спекти цей пиріг — він дуже смачний
Ми розповідали, як вдома приготувати сметанний торт. Тепер ділимось ще одним рецептом чудової домашньої випічки. Цей мармуровий пиріг з чорницею і мигдалем просто готується, а вигляд має дуже ефектний і навіть розкішний. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 400 г цукру;
- 240 мл соняшникової олії;
- 400 мл молока;
- 600 г борошна;
- 2,5 чайної ложки розпушувача.
Половина тіста:
- 150 г шматочків шоколаду;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 4 ст. л. молока;
- чорниця;
- сироп;
- мелений мигдаль.
Спосіб приготування:
- Збиваємо яйця з цукром. Додаємо олію, молоко і всипаємо борошно, змішане з розпушувачем.
- Просіюємо борошно через сито, щоб уникнути грудок. Переливаємо половину збитого тіста в іншу миску.
- Змішуємо цю половину з шматочками шоколаду, какао-порошком і молоком. Вмішуємо чорницю в какао-тісто. Кількість чорниці залежить від ваших смакових уподобань.
- Форму для випічки застеляємо папером для випічки. По черзі викладаємо світле і какао тісто. Проводимо зубочисткою через тісто, щоб воно в деяких місцях з'єдналося.
- Випікаємо мармуровий пиріг з чорницею в розігрітій до 170 °C духовці 40 хвилин. Змащуємо пиріг сиропом та посипаємо меленим мигдалем.
Цей пиріг надзвичайно красивий та смачний, обов’язково спробуйте приготувати його. Також ми ділились рецептом дуже смачного яблучного печива.