Розмір має значення: на що звернути увагу під час вибору млинцевої сковороди

Читать на русском
Автор
Ці хитрощі вам знадобляться
Ці хитрощі вам знадобляться. Фото ek.ua

Тепер ваші млинці будуть ще кращими

Не за горами одне з найвеселіших свят — Масляна. Традиційно в цей період прийнято пекти млинці.

Звичайно, при їх приготуванні важливу роль відіграють інгредієнти та рецепт. Однак правильна сковорода має також значення. Разом із Головним управлінням Господарської служби у Вінницькій області розповімо, як вибрати сковороду для приготування ідеальних млинців.

Як вибрати млинцеву сковороду

Млинна сковорода повинна бути з невисокими стінками — близько 10 мм — так млинці зручно перевертати. Також у сковороди має бути жаростійка ручка та товсте дно від 2 до 5 мм для рівномірного її прогрівання.

Для любителів тонких млинців краще підійде сковорода діаметром від 20 до 26 см. Якщо вам подобаються пишні невеликі млинці — придивіться до посуду діаметром близько 15 см в діаметрі.

Варто також звернути увагу на матеріал та покриття сковороди:

  • алюмінієва сковорода легка, швидко нагрівається та остигає. Однак у неї відсутнє антипригарне покриття, а під дією високих температур можлива деформація;
  • чавунна сковорода в процесі експлуатації не втрачає своїх властивостей, проте досить важка;
  • сковорода з тефлоновим антипригарним покриттям легка у використанні, а для приготування на ній необхідна мінімальна кількість олії. Однак варто врахувати, що її покриття нестійке до подряпин і потребує дбайливого догляду;
  • сковорода з керамічним покриттям потребує дбайливого догляду. Її не варто піддавати різким перепадам температур.

Вибирайте сковороду правильно. Тоді млинці вийдуть ідеальними.