Розмір має значення: на що звернути увагу під час вибору млинцевої сковороди
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Тепер ваші млинці будуть ще кращими
Не за горами одне з найвеселіших свят — Масляна. Традиційно в цей період прийнято пекти млинці.
Звичайно, при їх приготуванні важливу роль відіграють інгредієнти та рецепт. Однак правильна сковорода має також значення. Разом із Головним управлінням Господарської служби у Вінницькій області розповімо, як вибрати сковороду для приготування ідеальних млинців.
Як вибрати млинцеву сковороду
Млинна сковорода повинна бути з невисокими стінками — близько 10 мм — так млинці зручно перевертати. Також у сковороди має бути жаростійка ручка та товсте дно від 2 до 5 мм для рівномірного її прогрівання.
Для любителів тонких млинців краще підійде сковорода діаметром від 20 до 26 см. Якщо вам подобаються пишні невеликі млинці — придивіться до посуду діаметром близько 15 см в діаметрі.
Варто також звернути увагу на матеріал та покриття сковороди:
- алюмінієва сковорода легка, швидко нагрівається та остигає. Однак у неї відсутнє антипригарне покриття, а під дією високих температур можлива деформація;
- чавунна сковорода в процесі експлуатації не втрачає своїх властивостей, проте досить важка;
- сковорода з тефлоновим антипригарним покриттям легка у використанні, а для приготування на ній необхідна мінімальна кількість олії. Однак варто врахувати, що її покриття нестійке до подряпин і потребує дбайливого догляду;
- сковорода з керамічним покриттям потребує дбайливого догляду. Її не варто піддавати різким перепадам температур.
Вибирайте сковороду правильно. Тоді млинці вийдуть ідеальними.