Стане в нагоді в екстреному випадку: куди дзвонити, якщо банкомат "зжер" вашу картку

Читать на русском
Автор
858
Дізнайтеся, як діяти в екстрених випадках Новина оновлена 28 лютого 2024, 22:51
Дізнайтеся, як діяти в екстрених випадках. Фото Freepik

Ці поради можуть одного разу вас виручити

У банкоматах іноді трапляються технічні збої, через які вони можуть зажувати вашу картку під час роботи з пристроєм. Панікувати в такій екстреній ситцації не варто, адже є кілька дій, які потрібно вжити для вирішення проблеми. "Телеграф" вже розповідав, як зняти готівку без банкомату, а сьогодні ділиться порадами, що робити, якщо банкомат "зжер" вашу картку.

Насправді є багато причин, чому банкомат може не повертати карту, пише rbc.ua. Як би там не було, в екстреній ситуації потрібно зайнятися поверненням карти, або заблокувати її, щоб уникнути проблем з рахунком.

Що робити, якщо банкомат "зжер" вашу картку

Зателефонуйте на гарячу лінію банку

У кожному банку є спеціальна "гаряча лінія" для звернень клієнтів. Зателефонуйте до свого банку за номером, який є на сайті або на самому банкоматі. Оператор банку розповість вам, як діяти, щоб відновити свою карту або отримати нову. За гроші не переживайте, вони залишаться на вашому рахунку, навіть якщо картку втрачено.

Заблокувати карту

Якщо вашу картку "зжер" банкомат, одним із варіантів вирішення проблеми може стати блокування картки з наступним зверненням до банку за випуском нової картки. Це можна зробити самостійно у мобільному додатку або на сайті банку, а також під час дзвінка на "гарячу лінію".

Екстрене скасування операції

Якщо банкомат зажував картку під час роботи з ним, можна спробувати негайне повернення картки. Для цього затисніть на банкоматі кнопку "Скасувати"/"Закрити" (червона кнопка з хрестиком). Утримуйте палець на кнопці кілька секунд, після чого на екрані банкомату має з’явитися вікно із пропозицією скасувати операцію. Утримуючи кнопку скасування однією рукою, другою скасуйте операцію на екрані. Коли ви скасуєте операцію, картка має повернутися. Якщо це не спрацює — телефонуйте на "гарячу лінію" або зверніться до відділення банку.

Раніше "Телеграф" розповідав про простий спосіб повернути картку, якщо її "зажував" банкомат. Потрібно натиснути лише одну кнопку.