Цей засіб точно є у вашій ванній: чим відмити вікна до ідеальної чистоти

Читать на русском
Автор
612
Вікна можна очистити за допомогою шампуню
Вікна можна очистити за допомогою шампуню. Фото Pexels

Щоб на вікнах не було розводів, не потрібні дорогі засоби для миття скла

Миття вікон — одна з найнеулюбленіших хатніх справ. Та і яке задоволення від процесу можна отримати, якщо на поверхні скла швидко з’являються смуги та непривабливі розводи. Витрачені зусилля зануляються і доводиться розпочинати миття заново.

Правильно підібраний засіб для чищення відіграє вирішальну роль під час миття вікон. Але не завжди це має бути професійний засіб. Іноді домашні продукти діють ефективніше. Надовго зберегти ефект чистоти допоможе гліцерин. А ось для очищення скла можна використовувати звичайний шампунь, пише Merkur.

Як очистити вікна без розводів шампунем

У складі шампуню, як і в засобі для миття скла, є гліцерин і спирт. Ці інгредієнти розчиняють жир і бруд, а також запобігають появі розводів.

1. Для миття вікон оберіть похмурий день, щоб засіб не надто швидко висихав на шибках.

2. Наповніть відро теплою водою і додайте приблизно три краплі м’якого шампуню.

3. Зануріть ганчірку з мікрофібри в розчин шампуню і злегка відіжміть її, щоб видалити зайву воду. Потім протріть вікна розчином.

4. Після нанесення розчину шампуню протріть вікно чистою сухою тканиною з мікрофібри. Працюйте рухами зверху вниз або з боку в сторону, щоб уникнути смуг.

5. За необхідності відполіруйте скло сухою тканиною.

Раніше "Телеграф" розповідав про догляд за ганчірками з мікрофібри, які часто використовуються для роботи вдома. Правильне прання продовжить термін служби виробу та не зіпсує його.