Мало хто про це знає: як правильно прати серветки з мікрофібри

Читать на русском
Автор
10953
Серветки — незамінні помічники для прибирання
Серветки — незамінні помічники для прибирання. Фото freepik.com

Неправильне прання знижує функціональність серветок з мікрофібри

Серветки з мікрофібри — помічники для прибирання, які допомагають ефективно видаляти пил, бруд як усередині, так і зовні вдома. Від інших ганчірок їх відрізняє здатність добре поглинати вологу, універсальність, довговічність, економічність та екологічність.

Господині використовують хитрощі для прання банних рушників, щоб вони залишалися пухнастими й м’якими. Не менш важливо знати, як правильно прати серветки з мікрофібри. Якщо не дотримуватись певних правил, вони швидко втрачають свої особливі властивості. Також важливо навчитися правильно сушити ці засоби для збирання, пише Bobvila.

Як прати серветки з мікрофібри

Намагайтеся прати серветки з мікрофібри після кожного використання, щоб уникнути перенесення забруднень між різними поверхнями у будинку. У разі несильних забруднень найпростіше робити це вручну.

Замочіть рушники в розчині холодної води з 1 або 2 чайними ложками м’якого миючого засобу приблизно на 20 хвилин. Потім потріть серветки, щоб видалити бруд, прополощіть їх і повісьте сушитися.

У пральній машинці періть серветки із мікрофібри окремо від інших речей. Так само як матеріал притягує пил під час прибирання, він притягує і ворс від іншого одягу та постільної білизни.

Додайте в пральну машину м’який миючий засіб. Не використовуйте кондиціонер для білизни та відбілювачі. Не використовуйте багато засобів для прання. Надлишок буде накопичуватися на поверхні серветок і вони втратять свої властивості.

Виберіть цикл прання з холодною водою. При сильних забрудненнях можна використовувати теплу воду, але краще уникати цього. Високі температури негативно впливають на волокна.

Для усунення неприємного запаху додайте до прання 1 столову ложку дистильованого білого оцту.

Серветки з мікрофібри найкраще сушити на свіжому повітрі або на спеціальній стійці для білизни. Висока температура може завдати шкоди тканині, призвести до її пошкодження та зниження ефективності.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися специфічного запаху речей із секонд-хенду. Ці засоби доступні кожному.