Вікна довго сяятимуть чистотою: нанесіть на них спеціальний засіб

Читать на русском
Автор
13604
Миття вікон – одна з обов’язкових весняних процедур
Миття вікон – одна з обов’язкових весняних процедур. Фото Pexels

Нанесіть на вікна захисний засіб

Підвищення температури за вікном і сонячна погода змушують задуматися про збирання після зими. Справжнього генерального прибирання без миття вікон не буває. Тим більше, що після зими на них зібралося багато пилу та бруду.

Тому дочекавшись сприятливих умов, варто помити вікна. А невеликі хитрощі допоможуть зробити це ідеально, без розводів та зберегти ефект чистоти надовго.

Як помити вікна без плям і розводів

Миття вікон – одне з тих занять, яким займаються не так часто, хоча в цьому і є необхідність. Під час миття справжньою проблемою є розводи, які з’являються на шибках. Дотримання простих правил допоможе уникнути такої неприємності.

Пам’ятайте, що не можна мити вікна за мінусової температури, оскільки рідина для скла може замерзнути й пошкодити скло. Для миття вікон завжди використовуйте теплу воду та м’яку тканину.

Ви також можете використовувати домашні засоби. Наприклад, змішати воду та оцет у пропорції 1:1. Оцет відмінно видаляє великі забруднення з вікон та запобігає утворенню розводів. Цією ж сумішшю можна очищати й віконні рами.

Що робити, щоб вікна довше залишалися чистими

Після миття важливо захистити вікна від нових забруднень якомога довше. Надовго зберегти вікна у чистоті допоможе гліцерин. Просто додайте у воду одну чайну ложку гліцерину та обережно протріть сумішшю всі вікна. Він створить захисний шар, який не дозволить бруду осідати на поверхню скла. Ефект не буде триматися вічно, але все ж таки хитрість допоможе зберегти вікна в чистоті на довгий час.

Раніше "Телеграф" розповідав, яких речей потрібно позбутися під час генерального прибирання напередодні весни. Це допоможе зробити будинок по-справжньому чистим.