Без шкоди для фігури: секрети приготування некалорійних млинців

Читать на русском
Автор
3496
Млинці від цього стануть не менш смачними
Млинці від цього стануть не менш смачними. Фото Файні рецепти

Навіть млинці можна приготувати дієтичними

Ми розповідали, як приготувати на Масляну 2024 дуже апетитні млинці. Зазвичай, ця страва дуже калорійна.

Втім, якщо готувати їх правильно, можна схитрувати і зменшити шкоду для фігури. Як це зробити, розповіли на ProstoWay.

Секрети приготування корисних млинців

Використовуйте альтернативне борошно

Додайте до пшеничного борошна ячне, житнє, гречане або вівсяні пластівці. Це зробить млинці менш калорійними та багатшими на клітковину. Та і надасть страві цікавого смаку

Вибирайте цільнозернове борошно

Це борошно, зроблене з цілих зерен, а не шліфованих. Воно містить більше мікроелементів та вітамінів групи B, ніж біле борошно.

Розбавляйте молоко водою

Просто наполовину чи більше розбавте водою. Це знизить жирність та калорійність млинців, але збереже їх світлий колір та молочну еластичність. Можна також використовувати нежирний кефір.

Додайте збиті білки

Цей компонент зробить млинці легкими та пухкими. До того, в такому випадку можна не додавати молоко.

Не зловживайте цукром, сіллю та олією

Достатньо буде однієї чайної ложки цукру та однієї дрібки солі на миску тіста. Також змащуйте сковороду мінімальною кількістю олії. Для цього можна використовувати паперову серветку, злегка просочену олією, або кухонну щіточку, зроблену із силікону.

Дієтичні додатки

Як начинку, можна використовувати курячу грудку, тушковані овочі або ягоди. А замість сметани краще їсти млинці з натуральним йогуртом.

Так можна смакувати млинцями без шкоди для фігури. Також ми розповідали, як додавати борошно в підливу, щоб не зіпсувати смак страви.