Власноруч приготовлений смачніше: ароматний житній хліб у духовці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Хліб виходить із насиченим смаком
Напевно кожен у дитинстві хоч раз любив відкусити шматочок смачного свіжоспеченого хліба, повертаючись додому з магазину. Тоді здавалося — смачнішого за цей хліб немає.
Але він є – якщо спекти його самостійно. Рецептом смачного житнього хліба з нами поділилися на порталі "Say7".
Як спекти житній хліб
Інгредієнти:
- 300 мл води;
- 15 г цукру;
- 25 г сирих дріжджів (або 7 г сухих);
- 2 ст. олії;
- 1 ч. л. солі;
- 150 г житнього борошна;
- 250-300 г пшеничного борошна;
Спосіб приготування:
- Приготувати опару.
- Для цього необхідно розчинити у теплій воді цукор, додати дріжджі, перемішати.
- Додати 100 г пшеничного борошна, перемішати, залишити піднятися.
- В опару додати олію, сіль, перемішати.
- Додати житнє і пшеничне борошно, що залишилося, замісити тісто, вимішуючи його не менше 10 хвилин.
- Перекласти тісто в миску, дати піднятися.
- Викласти тісто на посипану житнім борошном поверхню, трохи обваляти в борошні.
- Розкачати в коло завтовшки близько 1 см, загорнути один бік, потім протилежний, а потім низ і верх, защипнути стики.
- Колобок перевернути, викласти на деко, застелене пергаментом для випічки або змащене олією, трохи приплюснути, залишити піднятися.
- Гострим ножем зробити надрізи.
- Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
З таким хлібом можна приготувати бутерброди зі шпротами за рецептом "Телеграфа". Вони чудово доповнять святковий стіл.