Власноруч приготовлений смачніше: ароматний житній хліб у духовці

Читать на русском
Автор
Ароматний, ніжний, смачний хліб
Ароматний, ніжний, смачний хліб. Фото say7.info

Хліб виходить із насиченим смаком

Напевно кожен у дитинстві хоч раз любив відкусити шматочок смачного свіжоспеченого хліба, повертаючись додому з магазину. Тоді здавалося — смачнішого за цей хліб немає.

Але він є – якщо спекти його самостійно. Рецептом смачного житнього хліба з нами поділилися на порталі "Say7".

Як спекти житній хліб

Інгредієнти:

  • 300 мл води;
  • 15 г цукру;
  • 25 г сирих дріжджів (або 7 г сухих);
  • 2 ст. олії;
  • 1 ч. л. солі;
  • 150 г житнього борошна;
  • 250-300 г пшеничного борошна;

Спосіб приготування:

  1. Приготувати опару.
  2. Для цього необхідно розчинити у теплій воді цукор, додати дріжджі, перемішати.
  3. Додати 100 г пшеничного борошна, перемішати, залишити піднятися.
  4. В опару додати олію, сіль, перемішати.
  5. Додати житнє і пшеничне борошно, що залишилося, замісити тісто, вимішуючи його не менше 10 хвилин.
  6. Перекласти тісто в миску, дати піднятися.
  7. Викласти тісто на посипану житнім борошном поверхню, трохи обваляти в борошні.
  8. Розкачати в коло завтовшки близько 1 см, загорнути один бік, потім протилежний, а потім низ і верх, защипнути стики.
  9. Колобок перевернути, викласти на деко, застелене пергаментом для випічки або змащене олією, трохи приплюснути, залишити піднятися.
  10. Гострим ножем зробити надрізи.
  11. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.

З таким хлібом можна приготувати бутерброди зі шпротами за рецептом "Телеграфа". Вони чудово доповнять святковий стіл.