Ще один смачний варіант приготування картоплі: запечіть її у фользі зі сметаною та часником

Читать на русском
Автор
517
Ніжна та ситна гаряча страва
Ніжна та ситна гаряча страва. Фото 1000.menu

Ароматна, пряна, бюджетна, дуже смачна

Картопля є один із найбільш популярних овочів на кожній кухні. Її додають до супів, роблять із неї пюре, запікають, тушкують та смажать.

Сьогодні ми пропонуємо іще один незвичайний та смачний варіант приготування картоплі — запеченої у фользі зі сметаною та часником. А рецептом с нами поділилися на порталі "Готуємо легко".

Як приготувати запечену картоплю у фользі

Інгредієнти:

  • картопля (велика) — 10 шт.;
  • сметана — 1 ст.;
  • часник — 5-6 зуб.;
  • петрушка та кріп — пучок;
  • вершкове масло — шмат.;
  • сіль, перець;

Спосіб приготування:

  1. Картоплю добре вимити, але не чистити.
  2. Фольгу добре змастити маслом, та розірвати на шматочки, щоб у кожен загорнути картоплину.
  3. Викласти картоплю на деко, запікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько години.
  4. Тим часом підготувати сметанний соус.
  5. Сметану посолити, поперчити, додати вичавлений через прес часник та нарізану зелень.
  6. Картоплю дістати з духовки, розгорнути фольгу, зробити подовжній надріз ножем.
  7. Кожну картоплину наповнити соусом та відправити в духовку ще на 7 хвилин.

Раніше ми писали, як посмажити картоплю без олії. Вона виходить дуже ароматною і ніжною, та й готується дуже швидко.