Зверніть увагу на колір: корисні поради, як обрати солодку черешню

Читать на русском
Автор
Є певні критерії, які допоможуть обрати смачну черешню  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 14 травня 2024, 09:35
Є певні критерії, які допоможуть обрати смачну черешню (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами секретами вибору смачної черешні.

Сезон черешні у самому розпалі, а це значить, що настав час поласувати цими солодкими та соковитими ягодами. Також, ми писали, чим хворіє черешня, якщо її листя почервоніло.

Але як не розгубитися серед різноманіття сортів та обрати дійсно найсмачнішу черешню? Не хвилюйтеся, адже ми поділимося з вами декількома секретами, які допоможуть вам зробити правильний вибір. Про це пише ZN.UA.

1. Сезонність:

Перш за все, важливо пам'ятати, що черешня має свій сезон. Найкраща черешня — це та, яка вирощена у вашому регіоні та зібрана протягом кількох днів після дозрівання.

2. Зовнішній вигляд:

Зверніть увагу на колір ягід. Стигла черешня має бути глибокого темно-червоного, бордового або майже чорного кольору.

3. Форма:

Віддайте перевагу ягодам правильної форми, без тріщин, вм'ятин або плям.

4. Хвостик:

Хвостик стиглої черешні повинен бути зеленим і щільно прилягати до ягоди.

5. Твердість:

Черешня не повинна бути занадто м'якою або твердою. Стигла ягода повинна бути трохи пружною при натисканні пальцем.

6. Смак:

Найкращий спосіб перевірити, чи смачна черешня, — це просто її спробувати.

7. Сорти:

Існує безліч сортів черешні, кожен з яких має свій унікальний смак та аромат.

Порада:

Не бійтеся експериментувати та пробувати нові сорти черешні. Можливо, ви знайдете свій улюблений сорт, про який раніше не знали! Збирайте черешню зранку, коли вона ще трохи прохолодна, або ввечері, після заходу сонця. Так ягоди краще збережуться і не втратять свій смак.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити дачникам на городі у серпні. Також, ми писали, як правильно поливати плодові дерева влітку.