"Гусині лапки" розтануть у роті: рецепт улюбленого з дитинства печива

Читать на русском
Автор
40464
Печиво виходить фантастичним
Печиво виходить фантастичним. Фото lifestyle.today.ua

За кожен шматочок буде бійка

Хіба можна уявити собі чаювання ніжного та солодкого печива? Якщо в сім’ї є ласуни, напевно, у вас в закладках вже є багато рецептів домашніх солодощів.

Однак сьогодні разом з Today пропонуємо поностальгувати та приготувати улюблене з дитинства печиво під назвою "Гусині лапки". Хрумка солодкість, що тане в роті, сподобається і дорослим, і дітям.

Як приготувати печиво "Гусині лапки"

Інгредієнти:

  • сир – 250 г;
  • розм’якшене вершкове масло або маргарин – 100 г;
  • борошно — 2 склянки;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • цукор – 50 г;
  • ванільний цукор – 10 г.

Спосіб приготування:

  1. У миску відправляємо м’яке вершкове масло або маргарин, додаємо до нього ванільний цукор, розпушувач та сир. Все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто, яке не липне до рук.
  3. На присипаній невеликою кількістю борошна поверхні розгортаємо тісто в пласт завтовшки близько 0,5 см і вирізаємо склянкою з нього невеликі кружечки.
  4. Заготовки присипаємо цукром, складаємо навпіл, ще раз присипаємо цукром і знову складаємо навпіл. Обмочуємо кожну заготівлю з двох сторін у цукор і викладаємо на застелене пергаментом деко.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів, відправляємо деко на 15-20 хвилин.

Готове печиво подаємо з улюбленим напоєм та насолоджуємось. Смачного!